Camera Deputatilor a votat pro aeroport

Camera Deputatilor a votat pro aeroport

0 139

In sfarsit s-a intamplat: dupa doi ani de la inaintarea catre Parlament a proiectului de lege, Camera Deputatilor a reusit sa se stranga si sa voteze in favoarea ordonantei pentru trecerea a 200 ha de teren din proprietatea statului in proprietatea Consiliului Judetean Brasov pentru realizarea Aeroportului International Brasov Ghimbav.
Ordonanta a fost aprobata cu 200 de voturi pentru, dupa cum a declarat, in gluma, dl. Iancu Vespasian Augustin, coordonatorul proiectului, „cate un hectar de fiecare votant PENTRU„.
Desi initial a existat o opozitie puternica din partea unor parlamentari ai PD-L si a ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, multi dintre opozantii aeroportului si-au revizuit pozitia, vazand dorinta brasovenilor de a avea acest aeroport. In timp ce colegii ei de la centru spuneau NU, Elena Udrea, ministrul Turismului, a spus DA. Ea a avut ocazia sa fie in mijlocul brasovenilor din diferite medii si sa le cunoasca opinia, la fel cum i-a vazut si pe tinerii aflati in zilele acelea pe strazi pentru a cere Aeroportul. Chiar daca unii mai sunt contra si sceptici in privinta necesitatii, un nou si mare pas a fost facut: s-a deschis drumul investitorilor care, pana in prezent, au putut exprima doar intentii si nici o promisiune clara.
Fara garantia existentei terenului pe care se va construi aeroportul nimeni nu era dispus sa investeasca. Sa tinem pumnii stransi si sa urmarim de pe ce continent vor fi investitorii: Europa, America de Nord, Asia ori Africa? Din ?America de Sus” inca nu avem propuneri!

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.