Camelia Potec a dat startul Campionatelor Naţionale de nataţie pentru copii, de...

Camelia Potec a dat startul Campionatelor Naţionale de nataţie pentru copii, de la Brașov!

0 236

Preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec (foto centru), a fost prezentă vineri, la startul oficial al Campionatelor Naţionale de nataţie, copii 10-11 ani, care se desfăşoară în acest week-end, la Bazinul Olimpic „Mihai Mitrofan” din Braşov, în organizarea federaţiei, în colaborare cu Primăria Municipiului Braşov şi clubul Corona Braşov. La competiţie participă sportivi de la 72 de cluburi din ţară.
Camelia Potec a declarat că este încântată să revină la Braşov şi că speră ca într-un timp cât mai scurt, aici să se desfăşoare şi Campionate Internaţionale. „Pentru al treilea an consecutiv, ne întoarcem cu plăcere la Braşov. Avem o colaborare foarte bună cu oamenii de aici, cu Corona Braşov şi sperăm să revenimdin ce în ce mai des. Mă bucur că sunt aici, alături de copii calificaţi la Naţionale şi cu ajutorul clubului Corona, al lui Toro Tamas, al celor de la Corona şi nu în ultimul rând al Municipalităţii, am convingerea că se va desfăşura cu succes încă o ediţie a Naţionalelor. Nu ne dorim să rămânem doar la stadiul acesta, de a organiza Campionatele Naţionale de copii de 10-11 ani, pentru că vrem mult mai mult de la Braşov. Ne dorim ca această piscină să fie omologată la nivel internaţional şi să organizăm, aşa cum am promis, o ediţie a Campionatelor Internaţionale de înot”, a spus Camelia Potec.

Preşedintele federaţiei a mai punctat că are obiective îndrăzneţe, dorindu-şi ca într-un timp cât mai scurt numărul sportivilor legitimaţi să depăşească 10.000 : „Putem spune cu mândrie că încă avem rezultate de nivel internaţional, dar bineînţeles că nu ne putem mulţumi cu acest lucru, ne dorim o bază de selecţie mai mare, şi am încredere că va fi aşa, pentru că iată, aceşti copii care se califica an de an la Campionatele Naţionale este în creştere deci avem speranţe că lucrurile merg în direcţia bună, dar trebuie să recunosc, suntem departe de ceea ce ne dorim şi anume să avem în lot mult mai mulţi copii. Ne dorim să ajungem să avem legitimaţi peste 10.000, faţă de 6.000, cât avem în prezent, pentru că vrem să ajungem să concurăm măcar cu ţările membre ale Uniunii Europene, din acest punct de vedere”.

Liviu Dragomir, preşedintele clubului Corona Braşov (foto dreapta), a declarat la rândul lui că îşi doreşte ca Braşovul să găzduiască competiţii şi mai importante de nataţie, pentru că asta ar însemna o popularizare şi mai mare a acestui sport în oraş. „Suntem conştienţi că putem creşte popularitatea unui sport, prin organizarea unor competiţii de anvergură, care să atragă atât copii cât şi părinţii care să îi îndrume pe cei mici către acest sport. Cum am mai spus, faptul că organizăm pentru al treilea an aceste Campionate Naţionale, demonstrează că cei implicaţi au fost mulţumiţi şi că avem toate motivele să ne dorim mai mult. Sperăm ca într-un timp cât mai scurt, să ne revedem la Braşov cu o competiţie internaţională de nataţie”, a spus conducătorul clubului Corona.

Preşedintele secţiei de nataţie de la Corona, Toro Tamas (foto stânga), a punctat şi el dorinţa Braşovului de a organiza competiţii interaţionale : „Aşa cum se ştie, avem o colaborare foarte bună cu federaţia şi este un lucru mare că pentru al treilea an ni se acordă organizarea Naţionalelor de copii. Timp de 30 ani la Braşov nu s-a organizat nimic de nataţie la Braşov. Cum spunea şi Camelia, ne dorim să ajungem să organizăm la Braşov un Campionat Internaţional, dar pentru asta avem nevoie la Braşov de un sistem performant de cronometraj, o să începem modernizarea în acest sens. In funcţie de birocraţie şi licitaţii, nu putem estima cât va dura, însă sperăm să avem cât mai repede nişte Internaţionale la bazinul de la Braşov. Până atunci însă, sperăm să iasă foarte bine aceste Naţionale, pentru organizarea cărora le mulţumesc clubului Corona, Municipalităţii şi nu îmn ultimul rând voluntarilor fără de care nu puteam să ne descurcăm”.

Competiţia de la Brașov se va desfăşura de vineri pînă duminică la Bazinul Olimpic „Mihai Mitrofan” din Braşov. Vineri, de la ora 16.30 are loc deschiderea oficială iar apoi urmează reunirea de seară. Sîmbătă vor fi două reuniuni, de la ora 10.00 şi 17.00, urmînd ca duminică, în ultima zi să fie doar o singură reuniune, tot de la ora 10.00. La această categorie de vîrstă, Corona are o singură sportivă participantă, şi anume Maria Corbu, antrenată de Cristina Dima.
D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.