Calvar pe soseaua Brasov – Sibiu

Calvar pe soseaua Brasov – Sibiu

0 108

Pe soseaua asta cu nume de drum national numarul unul, calvarul participantilor la trafic este departe de a se fi terminat. De luni si luni si luni de zile se tot repara si se tot carpeste la aceasta cale rutiera care seamana cu un drum de tara.
Inafara celor aproape 40 de semafoare existente pe cei 140 de kilometri dintre Brasov si Sibiu, care marcheaza „harnicia” drumarilor care lucreaza in dorul lelii la dresul soselei, si prin care circulatia se desfasoara pe un singur sens, alternativ, o serie de alte probleme transforma parcurgerea distantei intr-o cursa cu obstacole.
Caci inafara de nelipsitele , chiar traditionalele, gropi – asa ceva au devenit gropile nu numai pe distanta sus-amintita, ci in toata tara – alte si alte obstacole apar in calea autovehicolelor, cele mai des intalnite fiind carutele, multe dintre ele neluminate regulamentar, ceea ce in traficul nocturn prezinta un mare pericol de accident.
Tot pe aceasta distanta, in zonele cu asezari rurale, se intalnesc frecvent cirezi de vite care circula in voia si dupa legea lor pe carosabil. Si acest lucru prezinta un pericol pentru trafic, in plus murdaria ce o lasa vacile pe sosea poate si acesta periclita siguranta traficului, mai ales in curbe. Oare nu exista legi in acest sens? Eu stiam ca da.
Si iata ca, din aceste cauze, ele nefiind insa singurele, ci doar principalele, aceasta distanta de 140 km dintre cele doua capitale de judet, in loc sa se desfasoare in cel mult doua ore, se petrece in cel putin trei ore si jumatate. Si aceasta de peste un an de zile.
Ar fi cazul ca autoritatile de resort sa cam termine cu asemenea balci, sau bataie de joc, pe banii contribuabililor si ai participantilor la trafic, sau sa desfiinteze soseaua, nu?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.