Calorifere de gheata

Calorifere de gheata

0 156

Nemaimintindu-ne meteorologii, ieri dimineata ne-am pomenit cu ninsoare si temperatura in scadere sub zero grade.
Lasand la o parte ce era pe afara, pe multi brasoveni i-a cam durut ce era prin apartamente, prin preajma caloriferelor si a robinetelor de apa calda. pentru ca, asa, cam dupa ora zece, acestea concurau cu temperatura de afara.
Se zice ca invechitul sistem de incalzire centrala, atat de drag primarului Scripcaru, a cedat din nou, nemaiputandu-si indeplini menirea datorita unei avarii in zona Rulmentul, unde apa fierbinte si abur formau un gheizer dupa model islandez. Asa ca pana s-a constatat despre ce este vorba, pana s-au organizat echipele si materialele de interventie, pana s-a reusit peticirea – asta-i modelul romanesc – oamenii din mai multe cartiere au facut marunt din buze.
Au fost afectate de aceasta avarie maimulte cartiere si mai multe zone. Astfel au fost lipsite de caldura si apa calda cartierele dinspre zona Nord: Tractorul, Garii, Grivitei, Harman – Zizin, Timis Triaj, Florilor, adica circa 15.000 de apartamente, adica aproape jumatate din apartamentele agatate de CET Brasov, cu punctele termice cu tot.
Din fericire se pare ca gaura din teava a fost una mai junioara, astfel ca pana seara avaria a fost remediata, iar cetatenii s-au pomenit invaluiti din nou de caldura cu care ii blagosloveste CET-ul.
Ar fi interesant de organizat un joc de pariuri in legatura cu aceste avarii, caci mai sunt cel putin doua luni si jumatate de iarna, astfel ca cetatenii ar avea o ocupatie care sa-i faca sa uite de alte necazuri.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.