California Dreamin’ la Festivalul de Film de la Bruxelles

California Dreamin’ la Festivalul de Film de la Bruxelles

0 62

Unul dintre cele mai mediatizate si apreciate filme post decembriste, „California Dreamin` (Nesfarsit)” al regretatului Cristian Nemescu va avea o proiectie speciala, pe 5 iulie, la cea de-a sasea editie a Festivalului de Film European de la Bruxelles, festival ce se desfasoara in perioada 28 iunie – 6 iulie. Acest lucru se datoreaza bunei impresii pe care pelicula a lasat-o la editia precedenta a festivalui, cand filmul a castigat Premiul Iris pentru cel mai bun film, Premiul Publicului si Premiul TV Canvas pentru cel mai bun film.
Pentru premiile de anul acesta se bat 14 productii apartinand unor regizori europeni aflati la primul sau al doilea film. Printre acestea se afla „Black Ice”, regia Petri Kotwica (Finlanda/ Germania, 2007), „Blind Loves” de Juraj Lehotsky (Slovacia, 2008), „The Early Years – Erik Nietzsche Part 1”, regia Jacob Thuesen (Danemarca, 2007), „Everybody Dies But Me”, regia Valeria Gaï Guermanika (Rusia, 2008), „I Am From Titov Veles”, scenariul si regia Teona Strugar Mitevska (Macedonia/ Franta/ Belgia/ Slovenia, 2007). Festivalul mai cuprinde sectiunile „Revelatii”, care include lungmetraje de debut independente, ce nu beneficiaza de o suficienta vizibilitate in circuitul cinematografic traditional, Avanpremiere – o selectie de filme europene (primul sau al doilea lungmetraj) care vor intra in curand in cinematografele belgiene, Belgian Talents – dedicata filmelor nationale, precum si o serie de proiectii in aer liber.
„California Dreamin’ (Nesfarsit)” este produs de MediaPro Pictures si ii are in distributie pe Armand Assante, in rolul capitanului american Jones, responsabil cu amplasarea unui radar NATO la granita Romaniei cu Serbia, si pe Razvan Vasilescu, in rolul lui Doiaru, un sef de gara excesiv de zelos si, totodata, un mafiot local.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.