Caldura si apa calda de la CET?

Caldura si apa calda de la CET?

0 71

Asa se aude batand caramida in pieptul de arama al primarului brasovean Scripcaru. Nu de alta, dar incepe campania pentru prezidentiale si portocalele stau sa inghete, daca nu si-au tras inca vile.

Este bine ca va fi cald prin case, ca de aceea suntem oameni civilizati si nu mai stam prin pesteri. Ca era de asteptat ca evenimentul sa se petreaca tocmai in preajma prezidentialelor, si acest lucru era de asteptat. Astfel, Guvernul a gasit bani – ce nu gaseste Guvernul cand este interesat, de parca ar umbla pe strada si la fiecare suta de metri ar gasi o punguta cu bani – sa dea primarului portocaliu al Brasovului 56 de milioane pentru a achita datoriile la gaz. Si ce merit are primarul in toata treaba? Nici un merit! Totul este facatura electorala.

Dar haideti sa o luam conform celor oficiale.
In urma discutiilor si a prezentarii unor variante privind reluarea furnizarii de gaz metan catre CET ale primarului Scripcaru, solutii sustinute in unanimitate de catre consilierii locali, reprezentanþii GDF Suez au acceptat plata a 56 de milioane de lei imediat ,ceea ce reprezinta 85% din datoria societatii de termoficare brasovene catre furnizor, dar fara penalitati.
Aha, penalitati! Dar mie cine-mi plateste penalitati ca am facut zile la rand piroane de s-a cutremurat blocul si eu am dat intr-o raceala sora cu cea a porcilor?

Cica astfel reprezentantii conducerii municipalitatii si o serie de consilieri locali, impreuna cu directorii CET Brasov – la cata activitate are Cet-ul, un director ar fi de ajuns – au avut ieri o noua runda de negocieri cu oficialii GDF Suez cu privire la stingerea obligatiilor de plata pe care societatea de termoficare le are fata de furnizorul de gaze. CET Brasov va plati zilele urmatoare 56 de milioane de lei din datorie, iar diferenta de 10 milioane de lei va fi achitata in perioada aprilie-mai 2010.

Printre altii, la intalnire au participat primarul George Scripcaru, directorul CET, Florin Cutitei, sindicalisti de la societatea de termoficare si alesi locali de la PSD, PNL si UDMR. Parteneri de discutii din partea GDF Suez au fost seful Directiei Tranzactii, Cristian Dandu, directorul adjunct Nicholas Richard si responsabilul cu recuperarea debitelor, Ovidiu Enache.

Dar eu, batran cu limba de sarpe veninos, ma intreb: ce a facut primarul George Scripcaru pana acuma, de cand se tot joaca prin Primarie de-a seful peste groapa cu nisip? Ca promisiuni au tot fost, s-au inaintat diferite solutii, dar treaba merge tot mai rau.
Si de ce nu ne spune comunicatul oficial ca persoanele fizice ar avea doar 10 milioane datoii, restul sunt din cele “istorice” ramase de la fostul Tractorul, fostul Rulmentul si alte asemenea foste, intreprinderi distruse din anumite interese, frizand si locatari ai Primariei?
Oare cat va mai rezista pieptul acela primarial de arama sa tot fie lovit de caramida basmelor?
Caci legea spune clar: dupa trei nopti de temperaturi sub 10 grade trebuie sa treaca caldura prin calorifere. A fost respectata legea?
Este drept, sunt restante, dar tu, edil-sef, respecta legea, dupa care, tot cu ajutorul legii, poti recupera banii de la rau-platnici, ca de aia ai birou juridic.
Oare pe strada Ceahlau o fi la fel de frig?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.