Caldura mare, monser, pentru aceasta perioada

Caldura mare, monser, pentru aceasta perioada

0 154

Temperaturile vor depasi, in urmatoarele doua zile, mediile multianuale in toata tara pentru aceasta perioada a anului.
Va fi o vreme calma in aproape toata tara, cu cerul partial acoperit de nori trecatori, vant domol si posibila ploaie doar izolat in masivele montane.
Regimul termic se mentine peste mediile multianuale in toate regiunile.
Maximele se vor situa, in general, intre 22 de grade Celsius in depresiunile intramontane din estul Transilvaniei si 30 de grade in Campia de Vest, la Oradea si la Timisoara, valori cu pana la 6,8 grade peste mediile multianuale.
Maine, nori mai grosi se vor aduna peste vestul si sud-vestul tarii. Ei aduc ploi locale, mai ales averse asociate izolat cu descascari electrice, in Crisana, Banat si Oltenia, acolo unde se va simti si o scadere cu cateva grade a valorilor termice. La Timisoara vor fi totusi 25 de grade Celsius.
La munte, cerul este temporar noros si mai ales dupa-amiaza, local, sunt posibile averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab pana la moderat, dar temperaturile nu se schimba prea mult fata de cele din zilele trecute.
La Ceahlau vor fi 11 grade, la Sinaia 16, iar la Paltinis 17.
La mare, cerul este variabil, cu innorari in sudul litoralului, unde trecator vor fi conditii de ploaie. Vantul va sufla toata ziua doar slab pana la moderat. La Mangalia sunt 23 de grade, la Mamaia 25, iar apa marii nu are mai mult de 20 de grade.
In restul tarii vremea se menine placuta, cu cer variabil si un regim termic peste cel normal. In general vor fi de la 21 la 28 de grade, cu cele mai mari valori in Lunca Dunarii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.