Calculatorul ne imbolnaveste de RAHITISM

Calculatorul ne imbolnaveste de RAHITISM

0 131

Orele in sir petrecute in fata calculatorului provoaca aparitia a tot felul de probleme de sanatate din cauza sedentarismului dat de tintuirea in pozitia sezut pentru o perioada atat de lunga de timp. Pe langa problemele de natura fizica: celulita, scaderea vederii, boli cardiace, etc, precum si altele de natura psihice, cercetatorii britanici au descoperit o noua boala care apare, mai ales, in cazul copiilor care exagereaza atunci cand vine vorba de timpul petrecut in fata monitorului. Este vorba despre rahitism.
Specialistii spun ca aparitia acestei boli, atat de des intalnita in secolul XXI, este cauzata de lipsa cronica de vitamina D din organism.
Vitamina D este primita prin expunerea la razele soarelui, asa ca, stand tot timpul in fata calculatorului este lesne de inteles ca aceste persoane ies rareori la soare, motiv pentru care instalarea acestei boli este intalnita din ce in ce mai des in randurile copiilor aflati in crestere.
Statisticile arata ca jumatate dintre adultii britanici au carenta de vitamina D, mai ales iarna si primavara, iar in unul din sase cazuri, deficienta este severa.
Lipsa vitaminei D din organism duce la aparitia bolilor cardiovasculare, a diabetului de tip 2, a catorva tipuri de cancer si chiar a rahitismului.
Aceasta problema este valabila pentru populatia din zonele industrializate din diferite colturi ale lumii, mai ales, acea categorie de persoane care o pregatire superioara si evita sa iasa prea des in mijlocul naturii din cauza profesiei pe care o au.
Cercetatorii spun ca solutia pentru a preveni aceasta boala consta in expunerea la soare, dar cu grija, pentru a nu risca boli precum cancerul de piele.
In acelasi timp, dieta are si ea un rol important in prevenirea rahitismului, astfel ca specialistii recomanda alimente bogate in vitamina D, precum lactate sau uleiul de peste.
Nutritionistii spun ca necesarul zilnic de vitamina D la o persoana adulta este de 2,5 micrograme, iar in cazul copiilor doza este de patru ori mai mare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.