Calculator anti-frauda la examenele auto

Calculator anti-frauda la examenele auto

0 49

Examinatorii auto brasoveni se protejeaza cu calculatorul impotriva fenomenului auto argesean. De la inceputul saptamanii, examenul la proba teoretica pentru obtinerea permisului de conducere este in intregime computerizat la Brasov, centru pilot pentru testarea eficientei noului sistem. Au fost deja examinati in jur de 100 de candidati, insa doar abia 30 dintre ei au reusit sa promoveze. Calculatorul selecteaza un chestionar din cele peste 2000 concepute din domeniul legislatie. Concurentii care au trecut deja prin examen sustin ca proba este mult mai grea, insa autoritatile sunt multumite de faptul ca nu mai exista posibilitati de fraudare.
Concurentii au la dispozitie 30 de minute pentru a demonstra ca au invatat temeinic, insa chestionarul se blocheaza automat dupa 5 intrebari la care s-a raspuns gresit. Regula a ramas aceeasi ca si in versiunea clasica a examenului: din 26 de intrebari, trebuie sa raspundeti corect la cel putin 22. Cei care nu se pricep la calculatoare nu trebuie sa se lase intimidati de varianta digitala a probei, foarte usor de accesat.
Cel mai mare avantaj al noului sistem este suprimarea oricarei posibilitati de fraudare. Programul de chestionare nu porneste decat dupa ce fiecare candidat a introdus codul de bare corespunzator. Cei care au trecut deja prin examenul pe calculator sustin ca este mult mai dificil; majoritatea sunt insa de acord ca masinaria cumputerizata nu poate di pacalita.
Neajunsul pe care implementatorii sistemului nu au reusit sa-l indeparteze este coada de la ghiseul de inscrieri. Care ameninta sa nu se subtieze inca cel putin o luna de acum incolo.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.