CALAUZ AL STREINULUI – vechiul ghid al Brasovului

CALAUZ AL STREINULUI – vechiul ghid al Brasovului

0 721
Cat costau trasurile sau camerele de hotel la finalul secolului 19? Ce meniuri ofereau restaurantele si care erau locurile cele mai frumoase de vizitat in Brasov? Raspunsurile se gasesc, intr-un limbaj fermecator, care pastreaza parfumul de altadata, in primele ghiduri turistice ale Brasovului, aparute in 3 limbi cu mai bine de un secol in urma.
„Calauz al streinului” a aparut in 1891, in cele trei limbi care se vorbeau pe atunci:  romana, maghiara si germana.
De altfel, populatia era impartita, la acea vreme, in mod egal, cite 9.000 de locuitori din cele trei etnii, spune istoricul Nicolae Pepene, directorul Muzeului Judetean de Istorie.
Potrivit lui Bogdan Popovici – directorul Directiei Judetene Brasov a Arhivelor Nationale, este vorba despre un ghid practic, in primul rind, ofera informatii despre pretul trasurilor, locuri de cazare, despre bucataria locala, hoteluri, iar in a doua parte, ceea ce azi numim turism cultural, o plimbare prin oras, locuri importante pentru comunitatea locala
Ghidurile sunt o radiografie fidela si pitoresca a Brasovului de altadata, cu ilustratii fermecatoare preluate din arhive.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.