Calamitate ecologica intr-o pastravarie din Budila

Calamitate ecologica intr-o pastravarie din Budila

0 104
15 tone de pastrav au fost compromise intr-o pastravarie din Budila. Vreme de 4 zile apa de izvor a curs plina de mal, din cauza unei exploatari forestiere din amonte. Peste 1000 de pastravi au murit sufocati, iar restul pestilor se zbat fara oxigen in bazinele murdare. Administratorii pastravariei au facut plangere la Garda de mediu si se pregatesc sa acuze si composesoratul din Budila. Paguba ar putea depasi 100.000 de euro.
Apa a inceput sa vina tulbure si maloasa in urma cu cateva zile. In numai cateva ore, pastravii au inceput sa pluteasca cu burta in sus, sufocati de lipsa de oxigen, spune Catalin Trufea, administratorul pastravariei, care a sunat imediat la Garda de Mediu.
Exploatarile forestiere apartin composesoratului din Budila, cu care administratorul pastravariei a incercat sa discute de mai multe ori, insa fara folos. Omul incearca acum din rasputeri sa mai salveze macar o parte din recolta de peste. Lucratorii stau cu furtunele de apa proaspata continuu in bazine si toarna solutie de piatra vanata, care mai limpezeste apa.
Chiar si asa, zilnic, sute de pesti ajung hrana pentru caini.
Omul de afaceri estimeaza ca paguba totala va depasi 100.000 de euro.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.