Cainii vagabonzi

Cainii vagabonzi

0 57

Este vorba de cei in patru labe, care bantuie printre blocurile oraselor, nu de cei ridicati in doua, care halesc orice os politic prind in cale
In ultima vreme s-a constatat, in mai toate orasele noastre, o revenire a haitelor de caini vagabonzi, care au inceput sa terorizeze populatia.
Nu are rost sa insir datele statistice stabilite pe diferitele localitati mai rasarite din Romania, ca sa va conving ca iubitorii de animale exagereaza intr-o dragoste platonica, exprimata de pe la etajul trei sau patru al blocului, atunci cand tu, trecator spre treburile tale, mai scapi un sut javrei care da tarcoale plasei in care duci de-ale gurii.
Pe moment cam toata tara este din nou invadata de aceste patrupede ale nimanui, caci adaposturi pentru ele sunt putine, iar eutanasierea nu este acceptata. In schimb patrupedele au inceput sa-si faca de cap ajungand sa bage spaima in trecatori si chiar sa ii atace. Un caz tragic s-a petrecut acum doua zile la Constanta, unde o fetita de cinci ani a fost sfasiata de o astfel de haita.
Bucurestiul s-a umplut iar de cainii adunati inainte de summit si pusi dupa aceea din nou in libertate, din lipsa de spatiu, amenajat conform cerintelor stupid-europene.
Pai da, apusenii stiu sa dea sfaturi, dupa ce si-au exterminat javrele cu ani in urma si cu brutalitatea cunoscuta cruciatilor de toate soiurileNici Brasovul nu este scutit de incidente cu caini vagabonzi, care fac noaptea legea prin cartiere.
Si nu numai noaptea. Am avut ocazia sa asist la atacul unui asemenea patruped asupra unui copil de trei sau patru ani, care se juca intr-o groapa cu nisip, special amenajata. O javra s-a dus si ea sa-si faca acolo nevoile, sau asa ceva. Copilul, in nestiinta sa, a luat-o spre caine. Iar acesta s-a repezit. Norocul copilului a fost ca un tanar trecator s-a interpus, fiind muscat in locul copilului.
Dar daca nu era tanarul cu reflexul sau?
La aceste intamplate am fost martor si am aprobat sutul pe care tanarul I l-a aplicat cainelui vagabond, cu toate ca imi plac animalele.
Dar inteleg ca pentru o societate civilizata, lucrurile trebuie sa stea fiecare la locul sau.
In perioada interbelica, din cainii vagabonzi se faceau cele mai fine manusi. Astazi se face, tot din cainii vagaboni, caz pana la Dumnezeu, in detrimentul oamenilor. Si nu este drept.
Acuma dati-i drumul si condamnati-mi gandurile, daca mi le credeti chiar misele.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.