Caini in dotarea Politiei Brasov

Caini in dotarea Politiei Brasov

0 85

In dotarea Politiei Brasov au intrat 34 de caini de urmarire, bine dresati si capabili sa gaseasca, dupa miros si urma, infractorii. Acesti caini se alatura elor trei de pana acuma, singurii care erau folositi la depistarea hotilor.
Acesti caini sunt astfel dresati, incat asculta si executa orice miscare, de la mers la pas la fuga sau la taras, precum si culcat, numai la comanda, in rest parand nepasatori fata de cele ce se intampla in jurul lor, starea de veghe fiind recunoscuta doar dupa miscarea continua a urechilor. Ei nu ataca din proprie initiativa ci numai la comanda, exceptand cazul in care se simt in pericol sau sunt atacati.
Impreuna cu agenti din Politie, acesti caini vor forma patrule care vor veghea la linistea si siguranta mai ales prin cartierele cu probleme, cum ar fi Bartolomeu, Rasaritul, Noua, nefiind exceptate insa si celelalte.
Patrulele astfel formate vor putea trece la urmarire imediata a hotilor din masini, in principal, cand urma este proaspata, putand fi usor gasita de mirosul fin al acestor anumale. Nu se exclud insa si cautari in cazul unor furturi din locuinte si in alte imprejurari specifice muncii de politist
Acesti caini au fost adusi de la scoala speciala de dresaj a unor asemenea caini de la Sibiu, vestita prin rezultatele exceptionale obtinute de-a lungul anilor..
Sa speram ca, datorita ajutorului dat de aceste inteligente patrupede, numarul infractiunilor prin efractie va mai scadea in municipiul nostru, mai ales acuma, pe timp de sarbatori.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.