Cainele d-voastra poate fi intinerit printr-un … vaccin

Cainele d-voastra poate fi intinerit printr-un … vaccin

0 130

Daca tineti foarte mult la patrupedul d-voastra si v-ati dori sa fie mereu tanar, ghidus si sturlubatic asa cum este acum, sa stiti ca puteti realiza acest lucru.
Injectarea unui inhibitor in ficatul patrupedelor le poate reda vigoarea din primii ani de viata.
Cainii batrani ar putea alerga din nou precum catelandrii, gratie unui revolutionar tratament genetic dezvoltat de un cercetator al Universitatii Pennsylvania, scrie „The Sunday Telegraph“.
Acest inhibitor suprima activitatea genei responsabile cu producerea de miostatina. Aceasta este o proteina care la randu-i inhiba dezvoltarea musculara.
„Ne aflam in stadiul final al obtinerii de aprobari, pentru a putea oferi aceasta metoda prin spitale veterinare, ca tratament pentru ameliorarea tonusului muscular al cainilor“, a declarat cercetatorul american.
„Speram ca de anul viitor sa putem deschide era imbunatatirii genetice a canidelor“, a mai spus Sweeney.
Metoda sa a trecut deja de proba testelor de laborator, iar autoritatile de profil analizeaza in prezent daca tratamentul prezinta vreun risc pentru persoanele care intra in contact cu fecalele animalului.
Bineinteles ca cercetatorii au luat deja in calcul extrapolarea acestui tratament si la oameni. Acesta ar putea fi folosit, in primul rand, pentru combaterea unor maladii genetice grave, precum distrofia musculara.
Experientele de terapie genetica facute pe oameni au relevat existenta unor pericole importante, precum riscul de introducere in celule a unor gene noi sau perturbarea involuntara a activitatii altor gene decat cele vizate.
In pofida numeroaselor riscuri pe care nu cauta sa le ascunda, profesorul Lee Sweeney spune ca este contactat cu regularitate de atleti disperati sa foloseasca tratamentul genetic pentru a-si imbunatati performantele. „Dopajul genetic“ este una dintre cele mai mari temeri ale autoritatilor sportive, in principal pentru ca metoda este aproape imposibil de detectat.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.