CAFEAUA SI VIPIA

CAFEAUA SI VIPIA

0 62


Medicii, prin mass-media, ne sfatuiesc sa nu bem cafea pe caldurile oferite de aceasta vara. Insa un studiu efectuat de-a lungul ultimilor ani demonstreaza ca bautorul obisnuit de cafea poate sa-si bea linistit portia zilnica, aceasta fiind reconfortanta pentru organism prin aportul de lichid si reglarea temperaturii organismului.
Vechea teorie care sustine ca un consum de cafea este diuretic, deci duce la eliminarea din organism a unei cantitati importante de lichid, este combatuta de ultimele studii care ne arata: cafeaua trebuie considerate ca oricare alt lichid.
Chiar si varstnicilor li se poate permite un consum zilnic de doua – trei cesti de cafea in conditiile temperaturilor actuale. O cafea fierbinte ajuta la reglarea temperaturii corpului omenesc.
Este binecunoscut faptul ca in tarile cu temperaturi medii ridicate se consuma frecvent bauturi calde tocmai pentru aceasta reglare.
Medicii germani recomanda bauturi fierbinti pe timp de canicula, acestea transmitand organismului un semnal ca este necesara o intensificare a procesului de transpiratie, reglandu-se astfel in mod natural temperature corporala.


?

Dan Bota??????????

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.