Cafea cu margarina

Cafea cu margarina

0 125

Pentru ca suntem in secolul vitezei, se pare ca timpul nu mai are rabdare cu noi sau vice versa, depinde de perspectiva, astfel incat nu mai avem rabdarea necesara sa ne preparam cafeaua zilnica la ibric. Pentru a ne satisface aceasta nevoie, mai mult sau mai putin fiziologica, de a consuma mult indragitul afrodisiac, pe piata cafelei au aparut proudes speciale in ajutorul nostru.
Astfel, mai toti producatorii mai mult sau mai putin consacrati de cafea au lansat produsul magic 3 in 1 sau 2 in 1, dupa gust.
Don Cafe 2 in 1 este o bautura care se incadreaza in aceasta piata de nisa, fiind o cafea solubila instant pe baza de margarina, lapte (in realitate componente din lapte-lactoza si proteine din lapte) si o serie de aditivi. Aditivii continuti au, bineinteles, un efect negativ asupra organisumului, interferand, in special cu metabolismul calciu-fosfor.
Produsul are un profil nutritional extrem de dezechilibrat, cu un exces de grasimi hidrogenate periculoase si glucide cu index glicemic foarte ridicat.
De aceea, produsul nu este recomandat copiilor, conform legii 123/2008, atentioneaza prof dr Gheorghe Mencinicopschi.
Desi pe eticheta este inscriptionat mare faptul ca produsul nu contine zahar, acest praf pentru reconstituire contine un zahar cu index glicemic si mai ridicat, glucoza, care determina fluctuatii periculoase ale glicemiei.
Aditivii care contin fosfor E340, E341 au efect de dezechilibrare a balantei calciu-fosfor, impiedicand fixarea calciului in oase, procesul fiind accentuat de prezenta cafeinei.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.