Cadouri de la Guvernul Orban! 600 de milioane de lei pentru primării...

Cadouri de la Guvernul Orban! 600 de milioane de lei pentru primării conduse de liberali

0 100

Prin prima hotărâre adoptată pe 20 decembrie, Cabinetul Orban a alocat 477,36 milioane de lei pentru a asigura funcționarea a 1.690 de localități până la finalul anului. 
Banii ar trebui să acopere „cheltuielile urgente necesare primăriilor” pentru a le asigura funcționarea până la finalul anului. Prin cea de-a doua hotărâre, adoptată în 23 decembrie, Executivul a mai alocat 112,69 milioane de lei, tot din Fondul de rezervă, altor 283 de localități.
Pe lista Guvernului s-au strecurat, numeroase localități, conduse de primari liberali sau din partidele aliate, despre care nu s-ar putea spune că n-au bani să-și acopere cheltuielile de funcționare. Printre cele aproape 2.000  de primării și Consilii Județene apar unele care nu sunt nici mici și nici nu se află în dificultate financiară.

Orban ține UDMR aproape
Municipiile Sfântu Gheorghe (Covasna), condus de Antal Árpád András și Miercurea Ciuc (Harghita), condus de Róbert Kálmán Ráduly, ambii din UDMR, au primit de la Guvernul PNL câte 20 de milioane de lei. Consiliile Județene din Covasna și Harghita au beneficiat, de asemenea, de alocări financiare consistente, 4 milioane și, respectiv, 9,67 milioane de lei. Consiliul Județean Mureș, al cărui președinte este tot un lider local al UDMR a primit 8,5 milioane de lei. Deși este condusă de Dorin Florea, ALDE, Primăriei din Târgu Mureș i-au fost alocați 2 milioane de lei, arată evz.roUDMR este o formațiune destul de volatilă, care trece dintr-o parte în alta, asigurând sprijin la guvernare celor care îi oferă mai mult, fie că este vorba de bani, fie de concesii politice. În acest moment, liberalii au mare nevoie de partidul minorității maghiare pentru a se menține la guvernare și pentru a-și trece proiectele legislative în Parlament. Pentru acest lucru, așa cum se vede, liberalii sunt dispuși să ofere fonduri consistente și funcții.

Alianța Vestului Orban Ludovic cadou substanțial de la… nașul Orban
Trei din cele patru municipii din Ardeal, care au format Alianța Vestului, în 2018, Oradea, Cluj- Napoca și Timișoara au primit, împreună, 16 milioane de lei. Deși sunt considerate printre cele mai prospere orașe din România, plasate în mai toate topurile de profil, Guvernul le-a trecut pe lista localităților aflate în nevoie financiară, care trebuie ajutate cu fonduri guvernamentale, pentru a-și acoperi „cheltuielile urgente”.
Oradea, administrat de Ilie Bolojan, o voce importantă în PNL, a beneficiat de un ajutor bugetar de 5 milioane de lei de la Guvern. 
Alt membru al Alianței Vestului, municipiul Cluj, condus de fostul premier Emil Boc, de asemenea, unul dintre cei mai titrați primari liberali, a primit 6 milioane de lei. 
Municipiului Timișoara, al cărui primar este pitorescul Gheorghe Robu, i-au fost repartizați 5 milioane de lei. Să vedem daca dl.Vela, ministrul de interne se va face ca ploua in fatza „disparitiei” celor peste 200 de imobile, din centrul istoric al Timisoarei, vandute „la shpaga” clanurilor de romi care terorizeaza Orasul Revolutiei! Premierul Orban n-a uitat nici de orasul sau natal – Brașov, (chiar dacă nu este parte a alianței!), municipiu condus de liberalul Gheorghe Scripcaru (PNL), caruia i-a alocat un mizilic de 2,155 milioane de lei.

Premierul nu și-a uitat localitatea de …domiciliu  estival : În zona Dobrogei cei mai mulți bani s-au dus la Mangalia, al cărei primar este Radu Cristian (PNL). Orașul a beneficiat de o alocație bugetară record , de 17,536 milioane de lei, adica mai mult decât întreg județul Cluj !!. Aproape la fel de privilegiat a fost si municipiul Deva (primar Florin Oancea – PNL) care a primit 12 milioane de lei,adica de 6 ori msi mult decat Brasovul.

Pentru Primăria Ploiești, o altă oază liberală, Guvernul Orban i-a alocat 10,3 milioane de lei. Si municipiul Călărași, locul de origine al senatorului Răducu Filipescu (PNL), condus de Daniel Ștefan Drăgulin, a primit, contra sprijin electoral, 5 milioane de lei.

În Ilfov, a fost repartizată doar…suma de 1,4 milioane de lei, în ordine  la Dobroiești, domiciliul de la țară a premierului Ludovic Orban, un milion de lei pentru orașul Voluntari, condus de Florin Pandele, 2 milioane de lei la Bragadiru, primar Vasile Cimpoeru – PNL și 3 milioane de lei către comuna Mogoșoaia.
Surprinzător, n-a fost alocat nici un leu municipiului Sibiu, reprezentat în Guvern de vicepremierul Raluca Turcan, iar la conducerea statului de președintele Klaus Iohannis.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.