Caderea industriei nu s-a oprit!

Caderea industriei nu s-a oprit!

0 72

In primele zece luni ale anului, potrivit datelor furnizate de INS,cifra de afaceri din industrie a scazut cu 4,7% in luna octombrie, datorita diminuarii afacerilor din industria prelucratoare, si cu 10,5%. Comenzile noi primite de companiile din industrie in octombrie au fost cu 6,5% mai mici decat cele primite in luna anterioara.
In luna octombrie, scaderea cu 4,7% a afacerilor din industrie s-a datorat diminuarii cu 5,0% a cifrei de afaceri din industria prelucratoare, in vreme ce industria extractivã a crescut cu 5,2%.
Pe marile grupe industriale scãderi ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în industria energeticã (-18,1%), industria bunurilor intermediare (-5,6%), industria bunurilor de capital (-3,1%) ºi industria bunurilor de uz curent (-1,0%). In industria bunurilor de folosinþã îndelungatã afacerile au crescut cu 0,4%.
Valoarea comenzilor noi din industrie au scãzut cu 6,5% comparativ cu luna precedenta, datoritã scãderilor înregistrate in industria bunurilor de capital (-8,9%) si industria bunurilor intermediare (-6,6%). Creºteri s-au înregistrat în industria bunurilor de uz curent (+4,3%) ºi industria bunurilor de folosinþã îndelungatã (+1,3%).

Cifra de afaceri din industrie a avansat cu 8,3% comparativ cu aceeasi luna din 2009
Comparativ cu luna octombrie a anului trecut, cifra de afaceri din industrie a avansat cu 8,3%, in conditiile creºterii cu 8,9% a afacerilor din industria prelucrãtoare si a scaderii cu 5,5% din industria extractivã.
In ceea ce priveste marile grupe industriale, creºteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în industria bunurilor intermediare (+16,5%), industria bunurilor de capital (+13,2%), industria bunurilor de folosinþã îndelungatã (+5,0%), iar scaderi in industria energeticã (-7,0%) ºi industria bunurilor de uz curent (-1,2%).
Companiile din industrie au primit in octombrie comenzi cu o valoare cu 14,1% mai mare decat in aceeasi luna din 2009. Creºteri ale valorii comenzilor s-au inregistrat in toate grupele industriale: industria bunurilor intermediare (+22,5%), industria bunurilor de capital (+10,7%), industria bunurilor de folosinþã îndelungatã (+9,7%) ºi industria bunurilor de uz curent (+5,4%).

Industria prelucratoare a sustinut afacerile din industrie in primele zece luni din 2010
In primele zece luni ale anului, afacerile din industrie au avansat cu 10,5%, datoritã creºterii cu 11,4% din industria prelucrãtoare, in vreme ce industria extractivã a scãzut cu 7,1%.
Pe marile grupe industriale creºteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în industria bunurilor de capital (+17,1%), industria energeticã (+13,9%), industria bunurilor intermediare (+14,1%) ºi industria bunurilor de folosinþã îndelungatã (+5,5%). Afacerile din industria bunurilor de uz curent a scãzut cu 0,2%.
Comenzile noi din industrie au crescut pe ansamblu cu 24,6% comparativ cu perioada corespunzãtoare din anul precedent, datoritã avansului înregistrat în industria bunurilor intermediare (+31,9%), industria bunurilor de capital (+26,3%), industria bunurilor de folosinþã îndelungatã (+17,2%) ºi industria bunurilor de uz curent (+1,6%).

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.