Cadastru national – demararea lucrarilor in 2012!

Cadastru national –
demararea lucrarilor in 2012!

0 69

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a anuntat, sambata, ca in 2012 se va introduce sistemul informatic integrat de cadastru si carte funciara si se va demara procesul de pateneriat public-privat pentru realizarea lucrarilor de cadastru national, iar presedintele Basescu se declara optimist de anuntul demnitarului, precizand ca spera ca Romania va avea in cel mai scurt timp „un cadastru bine facut”.
„Am decis la nivelul Guvernului ca Agentia Nationala pentru Cadastru si Publicitate Imobiliara sa fie trecuta in subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului pentru ca acest minister are printre atributiile principale dezvoltarea teritoriala. Avand un proiect important la minister, si anume realizarea in urmatoarea perioada a cadastrului, a registrului informatic integrat de cadastru si carte funciara, s-a luat decizia ca ANCPI sa treaca in subordinea ministerului, iar acum pot sa va dau o veste buna, suntem la studiul de fezabilitate pentru realizarea acestui proiect si credem ca undeva la sfarsitul lunii februarie vom fi gata sa demaram procesul de pateneriat public-privat pentru realizarea lucrarilor de cadastru national”, a spus Udrea, la inaugurarea noului Centru de Conferinte al Notariatului Roman ‘Auditorium Pallady’.
Ea a precizat ca, in 2012, in afara de sistemul informatic integrat de cadastru si carte funciara, se va introduce si registrul general de intrare electronic la nivelul fiecarui birou notarial si schimbul de date pe baza de semnatura electronica.

Presedintele Traian Basescu s-a declarat optimist si a afirmat ca anuntul Elenei Udrea legat de cadastru va deveni realitate.
„Nu este suficient doar accesul in baza de date legata de identitatea persoanelor, trebuie automatizate toate celelalte prestatii pe care dumneavoastra le aveti in parteneriat cu institutii ale statului si vreau sa cred ca ceea ce a anuntat doamna ministru Udrea, astazi, va deveni realitate, iar Romania va avea un cadastru bine facut si util in timpul cel mai scurt. Pacat ca am intarziat atat de mult, dar eu sper ca lucrurile vor merge destul de repede de acum inainte”, a fost de parere presedintele Basescu.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.