Cabinet de prevenire a destramarii familiilor

Cabinet de prevenire a destramarii familiilor

0 123

La Brasov va lua fiinta, incepand de anul viitor, un cabinet – sau mai bine zis, un centru – destinat prevenirii destramarii familiilor cu probleme. Acest centru va oferi consiliere psihologicasi se va ocupa de depistarea si prevenirea despartirii copiilor de parinti, din diferite motive (plecari in strainatate a parintilor, divorturi, detentii etc.), oferind un program educational adecvat varstei.
Directia de Servicii Sociale din primaria Brasov va coordona acest Centru, finantarea fiind asigurata de Banca de Dezvoltare a UE.
Viceprimarul Adrian Gabor declara: „Am depus proiectul spre finantare. Exista o hotarare a plenului CL Brasov, prin care s-a aprobat darea in folosinta gratuita catre Directia de Servicii Sociale a corpului de ateliere de la Scoala Generala nr.7, in vederea infiintarii centrului. Asteptam avizul pentru finantare si, ulterior, se va trece la treaba, respectiv amenajarea spatiului si dotarea lui corespunzatoare.”
Totul va costa 80.000 euro.
Ca se infiinteaza Centrul, nu este rau, pentru ca tot mai multi oameni nu mai stiu incotro in actualul context in care se afla tara. Ma nedumireste insa faptul ca s-au desfiintat niste ateliere scolare, ateliere care poit pune, totusi, baza existentei de mai tarziu a omului. Mie mi-au prin bine orele de atelier, pentru ca acuma nu-mi dau tot timpul peste degete cand bat un cui si nu ma curentez de cate ori schimb becul ars sau litza la sigurante.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.