Cabanele de vanatoare Romsilva – gaura neagra din buget

Cabanele de vanatoare Romsilva – gaura neagra din buget

0 187

Desi, la prima vedere, faptul ca toate cabanele de vanatoare au adus Romsilva pierderi de peste un milion lei, poate fi pus pe seana mult discutatei crize economice, motivul este departe de a fi descoperit. Cert este ca, cabanele de vanatoare din administrarea Regiei Nationale a Padurilor (RNP) Romsilva au adus, in primele sase luni din acest an, pierderi de circa 1,15 milioane lei.
“Desi gazduiesc atat turisti si vanatori romani si straini, dar si personal al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale si al Regiei aflat in deplasari in tara, foarte putine cabane din administrare au profit, in majoritatea dintre ele cheltuielile depasind incasarile”, a declarat in presa centrala directorul in cadrul Romsilva, Gheorghe Mohanu. Concret, Romsilva a incasat, in primele sase luni, circa 1,23 milioane lei din cazarea turistilor, in timp ce cheltuielile de intretinere au atins valoarea de circa 2,38 milioane lei.
Mohanu a mai spus ca aceste pierderi se mentin in trendul semestrului doi din 2008, cand cabanele din administrare au adus Regiei pierderi de peste 3,4 milioane lei. Regia Nationala a Padurilor (RNP) Romsilva are in administrare 214 cabane, dintre care 187 de cabane sunt introduse in sistemul on-line de cazare, iar 69 sunt introduse in circuitul turistric national si international.
Si acum un motiv?! Ministrul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Ilie Sarbu, declara in luna martie ca toate cabanele de vanatoare aflate in administrarea ocoalelor si directiilor silvice ale Regiei Nationale a Padurilor (RNP) Romsilva care aduc pierderi ar putea fi vandute. Deci aceste pierderi pot fi fictive, doar in acte, scopul fiind acela ca politicienii milionari si nu numai sa mai puna mana pe niste proprietati interesante, la preturi de nimic.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.