Cabane de vanatoare harghitene

Cabane de vanatoare harghitene

0 383

Judetul Harghita are cel e mai multe cabane de vanatoare din tara incluse in circuitul turistic, ele fiind deja rezervate pentru Revelion.
Potrivit sefului Directiei Silvice Miercurea Ciuc, Catalin Mutica, in circuitul turistic se afla noua cabane de vanatoare, opt dintre ele fiind construite dupa 1989.
Acestea sunt situate in zonele Tulghes, Borsec, Toplita, Lacu Rosu, Madaras, Ciuc, Zetea, Bradesti si Izvorul Muresului, sunt clasificate de Ministerul Turismului la doua sau trei margarete si ofera conditii de cazare foarte bune.
Datorita faptului ca au intrat in circuitul turistic a crescut numarul celor care solicita un loc de cazare doar pentru a se relaxa intr-o zona frumoasa si a scazut numarul vanatorilor.
Catalin Mutica spune ca sunt si destui vanatori, in special din tarile europene, dar si din SUA care innopteaza la aceste cabane atunci cand vin la vanatoare, in Harghita.
De asemenea, multi dintre turistii care aleg zona Harghitei sunt mari iubitori de natura si de animale si sunt pasionati de turismul cinegetic. Catalin Mutica a explicat ca, in schimbul unui anumit tarif, persoane specializate de la ocoalele silvice insotesc turistii in fondurile de vanatoare, unde pot vedea speciile de animale, le pot fotografia sau filma.
Rezervarile pentru aceste cabane se fac fie la Directia Silvica, prin serviciul de turism al Regiei Nationale a Padurilor sau prin intermediul unor agentii.
In functie de clasificare, tarifele sunt cuprinse intre 40 si 75 de lei pentru o persoana, pe noapte, existand si posibilitatea inchirierii intregii cabane la preturi cuprinse intre 250 si 800 lei.
Potrivit lui Catalin Mutica, cei mai multi turisti vin vara, dar si la sarbatorile religioase sau de Revelion. Pentru petrecerea de sfarsit de an toate locurile din cabanele de vanatoare harghitene sunt ocupate.
Veniturile obtinute din aceasta activitate sunt folosite de Directia Silvica pentru intretinerea imobilelor si pentru cresterea gradului de confort. In afara de aceste cabane, in Harghita mai exista cateva constructii ale Directiei Silvice care urmeaza sa fie modernizate intrucat deocamdata nu se ridica la standardele impuse de Ministerul Turismului pentru a fi clasificate.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.