Ca de la profesor la profesor

Ca de la profesor la profesor

0 152

Raspunzand unei plangeri a unui profesor privind salariul de 900 de lei, seful statului a inceput sa calculeze si i-a iesit socoteala capitalista:
“Dansul are totusi 16 ore pe saptamana (n.r. profesroul care s-a plans de salariu), iar eu muncesc 16 ore pe zi. Daca face socoteala la plata cu ora, s-ar putea sa constate ca e mai bine platit decat mine pe ora. Pe de altã parte, toti mai avem posibilitatea sa mai cautam un job, o jumatate de norma. Asa e viata in capitalism”
Invidia ce razbate din spusele prezidentiale e fireasca, numai gandul ca un profesor oarecare ar putea avea un salariu orar mai mare decat “Profesorul” lui Hayssam il innebuneste pe presedinte. Basca faptul ca cele 16 ore de munca (cu sticla, zic unii) nu-i lasa timp pentru un second job de au-pair, instructor de fitness sau instalator. E normal sa fie suparat pe un profesor de geografie care, na, poate lucra toata noaptea intr-un bar, fara ca presa sau politicienii din opozitie sa aiba ceva de comentat.
Da, situatia e trista, dar exista solutii. Noi, romanii, am fi de acord ca presedintele nostru sa-si ia program de gravida la Cotroceni, cu siguranta s-ar intampla mai putine nenorociri in tara. Restul timpului si l-ar putea petrece, probabil cu mai multa eficienta, in orice activitate capitalista vrea dansul (ar putea sa vanda inghetata, s-a dovedit miraculos pentru famiglia prezidentiala).
Daca si asta ar fi epuizant si l-ar umple de naduf pe “profesor”, ar mai fi de luat in calcul demisia (la rezultatele sale si la afacerile in care a fost implicat, nu mai este nevoie de alte motive), lucru la fel de capitalist ca si jumatatea de norma. Daca se incapataneaza sa ramana presedinte, nu ne-ar deranja sa stea acasa, sa mearga la tara sa coseasca (sa-l oftice pe Boc), sa dea la porci, sa creasca bibilici, chiar pe acelasi salariu de acum. Macar sa nu strice, daca sa faca nu poate! Asta nu-I chiar asa de capitalist, dar ar putea fi sanatos pentru Romania!
Vezi, “profesore”? Asa ca nu te supara pe profesori si pe viata, ti-am aratat cate oportunitati capitaliste ai!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.