Căncescu filantrop pe bani publici Şeful CJ Braşov a donat 6.000.000 lei...

Căncescu filantrop pe bani publici Şeful CJ Braşov a donat 6.000.000 lei unor biserici

0 459
Cel mai bogat baron local din România, Aristotel Căncescu, este un mare filantrop atunci când vine vorba de banul public. În 2008, preÅŸedintele Consiliului JudeÅ£ean BraÅŸov a cheltuit peste 6.000.000 de lei de la bugetul local, pentru sprijinirea unor biserici ÅŸi fundaÅ£ii creÅŸtine.
Coincidenţă sau nu, este vorba de fundaţia ortodoxă a unui realizator de emisiuni de la trustul patronat chiar de el. Banii ar fi fost de ajuns pentru a construi jumătate din aeroportul de la Braşov, pe care Aristotel Căncescu promite de ani buni că-l va face.
Aristotel Căncescu a dăruit FundaÅ£iei Ortodox-Culturală „Maica Sfântă – Bucuria NeaÅŸteptată" peste 200.000 de lei de la bugetul local, în anul 2008. FundaÅ£ia este condusă de Maria Bagiu, realizator la trustul controlat chiar de Căncescu. 
PreÅŸedintele OrganizaÅ£iei refuză să spună pe ce a cheltuit banii publici. Maria Bagiu susÅ£ine că pleaca din Å£ară, iar când se va întoarce va oferi ÅŸi informaÅ£ii despre cum a cheltuit donaÅ£ia primită din ordinul lui Căncescu. DeÅŸi are o avere declarată de 4,3 milioane de euro, preÅŸedintele Consiliului JudeÅ£ean BraÅŸov, Aristotel Căncescu a sprijinit mai multe organizaÅ£ii religioase cu 6.000.000 milioane de lei, din bani publici, în 2008. Căncescu nu a fost de găsit pentru a da mai multe explicaÅ£ii despre donaÅ£iile generoase făcute din fondurile judeÅ£ului. Sursa: ANTENA 3
Pentru a urmari replica presedintelui fundatiei, Maria Bagiu, va sta la dispozitie link-ul:
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.