C.T.P. face pe neutrul

C.T.P. face pe neutrul

0 187

Cristian Tudor Popescu, cel vesnic incruntat – oare si acasa se uita asa la ceilalti membri din familie? – isi da si el o parere neutra despre actuala situatie politica din tara, acu’, ca bat prezidentialele la poarta. Tema de baza: Basescu este cel care a introdus, in politica si in viata publica, diversiunea, provocarea, minciuna, teatrul ieftin.
In acest sens are dreptate. Si pana la aparitia lui Basescu in prim-planul politic se mai arunca uneori cu noroi in contracandidati, dar noroiul era din acela fin si ambalat in pungute cu flori pictate pe ele.
In schimb, matelotul a adus cu el murdaria din santina celei mai nepricopsite nave, umpland cu ea piscina politica.
Astfel, Cristian Tudor Popescu critica dur si prestatia unor jurnalisti, dar si pe cea a lui Traian Basescu in scandalul Mircea Basescu si nu numai.
Jurnalistul acuza mass-media ca, in cardasie cu adversarii sefului statului, incearca sa induca opiniei publice o perceptie negativa despre Traian Basescu. In acelaºi timp, el spune ca presedintele merita un astfel de tratament.
„Se face o gazetarie ordinara, daca se mai poate numi gazetarie, cuplata cu ceea ce fac politicienii adversari ai lui Traian Basescu, si anume acest tir sustinut din care se spera sa ramana ceva de rau in constiinta opiniei publice. Exista si elemente reale, bine ambalate. Aceste procedee sunt perfect meritate pentru ca Traian Basescu este cel care, din 2004, a introdus in mod sistematic, in politica si in viata publica diversiunea, provocarea, minciuna, teatrul ieftin, toate aceste procedee au fost brevetate de el”, spune Cristian Tudor Popescu,
Bun, dar sa vedem. Oare C.T.P. este asa de bland in exprimare, incat din priviri sa-i iasa numai ingerasi? Sau a pierdut primul tren in aceasta razboiala si, ca sa impresioneze cu ceva nou, sta cu cate un picior in cate o barca, sperand ca va fi admirat in caz ca nu se uda la poponetz? As vrea sa-l vad pe C.T.P. cum ar reactiona daca l-ar musca vreun maidanez de o buca. Sau ce metoda ar folosi ca sa desteleneasca un hatis de buruieni. Parca el nu se exprima dur in multe din scrierile sale?
Insa mie mi se pare, in context, ca el vrea sa fie privit ca atotstiutor, iar dreptatea lui sa fie privita ca universal valabila. Poate si de aceea nu „si-a dat cu parerea” din prima, ca sa vada cum sa dea cu ghioaga.
Nu pot nega faptul ca nu ar avea dreptate, corect, curg valuri de noroaie, dar in asemenea cazuri raspunzi cu aceeasi moneda, iar daca societatea este imbolnavita de unul ca Traian Basescu, antidotul il fabrici din tulpina aceluias virus. Iar in aceasta privinta, C.T.P., vechi jurnalist, stie ca nu-l poate ridica in slavi pe cel care este prea compromis, pentru ca si-ar taia singur craca si – de ce nu, chiar din proprie convingere – il ataca dur pe Traian Basescu, insirand metehnele acestuia.
Si atunci nu inseamna ca si el face gazetaria numita de el insusi ordinara? Caci iata, pomeneste si de celebrul scandal al biletelului, orchestrat de Traian Basescu, si spune ca acum seful statului este atacat cu propriile-i arme.
Oare de ce nu povesteste nimic de madam Udrea? Nu vrea, nu stie, sau nu poate?
Asteptam reactii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.