C. Nita despre capitala regiunii de centru: Sibiul, mai bun ca Brasovul...

C. Nita despre capitala regiunii de centru: Sibiul, mai bun ca Brasovul ? Niciodata!

0 89
Sibiul nu s-a afirmat cu nimic de cand este Klaus Iohannis primar, in afara faptului ca a fost intr-un an capitala culturala, lucru pe care-l poate face si un alt oras. Declaratia a fost facuta, la RFI, de presedintele PSD Brasov, Constantin Nita, ministrul delegat al Energiei. El afirma raspicat ca "Sibiul nu se poate compara niciodata din punct de vedere al infrastructurii turistice cu Brasovul" si ca inclusiv din punct de vedere economic, Brasovul este "de departe pe locul intai".
Primarul Sibiului, Klaus Iohannis declara recent ca spera ca orasul sau sa devina capitala regionala, in urma reorganizarii administrativ-teritoriale a Romaniei.
Presedintele PSD Brasov, Constantin Nita, are insa alta parere: "Nu cred (ca Sibiul va fi capitala de regiune-n.r.), pentru ca in mod firesc trebuie stabilite criteriile. Or mie imi place sa vorbesc concret si nu asa, dupa ureche! Deocamdata nimeni nu a stabilit niste criterii clare, pentru ceea ce poate insemna o capitala de regiune, adica ce numar de populatie, stare economica, stare sociala, stare culturala si asa mai departe. Lucrul acesta ne va da posibilitatea sa facem o comparatie clara intre judete, sa vedem care e cel mai bun din acest punct de vedere".
Vicepresedintele PSD spune ca nu are "nici o emotie ca Brasovul este cel care va conduce detasat. Sibiul nu s-a afirmat cu nimic de cand este domnul Iohannis primar, in afara faptului ca a fost intr-un an capitala culturala, lucru pe care-l poate face si un alt oras, nu neaparat Sibiul.
A fost o intamplare sau un lobby facut mai bine. Dar nu se poate compara Sibiul din punct de vedere al infrastructurii turistice cu Brasovul, de exemplu.
Niciodata! Retineti, niciodata nu poate sa se intample lucrul acesta! Din punct de vedere economic iarasi, ne uitam la indicatorii economici, Produsul Intern Brut, exporturi si asa mai departe, Brasovul este de departe pe locul intai. Nu mai vorbim de starea drumurilor, de modul cum arata comunele, satele. Lucrurile acestea sunt evidente".
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.