Butoiul de pulbere din Balcani si doar cateva din secretele Casei Albe!

Butoiul de pulbere din Balcani si doar cateva din secretele Casei Albe!

0 408
Am mituit partide şi politicieni ca să cultive ura între naţiuni.
 Scopul fundamental era să vă facem sclavii noştri!”Publicaţia WebTribune din Serbia publică un interviu halucinant cu Robert Baer, fost agent CIA,
care vorbeşte despre activităţile agenţiei americane în fosta Iugoslavie.
Aflat in Canada,
  în urmă cu două săptămâni, într-un turneu de promovare
a cărţii sale „Secretele Casei Albe”, R. Baer a acordat interviul la Quebec pentru publicaţia sârbă.de fapt,
Robert Baer este autorul mai multor cărţi în care dezvăluie secrete ale CIA şi ale administraţiilor Bill Clinton şi George W. Bush.
Fostul agent a fost arestat şi reţinut de mai multe ori după ce a dat publicităţii informaţii din interiorul adminstraţiilor americane.
Mitt Waspurh, un prieten apropiat al lui Baer şi fost funcţionar în Senatul SUA, după ce i-a furnizat  mai multe informaţii, a fost ucis prin împuşcare.
BOMBARD YUGO EX
Reporter:
Când şi unde aţi avut prima misiune în Iugoslavia?
Baer: Am ajuns la bordul unui elicopter împreună cu 3 agenţi. Am aterizat pe 12 ianuarie 1991 la Sarajevo.
Misiunea noastră era să ţinem sub observaţie presupuse atacuri teroriste ale sârbilor care ar fi trebuit să aibă loc în oraş.

Reporter: Cine erau teroriştii respectivi şi de ce ar fi atacat?
Baer: Am primit de la CIA documente, despre un grup care se numea „Serbia Supremă”, în care erau detaliate planurile lor de a desfăşura
atacuri cu bombă în clădiri împortante din Sarajevo, ca răspuns la dorinţa Bosniei de a-şi declara independenţa faţă de Iugoslavia.
Reporter: Acel grup chiar a existat şi ce anume făceaţi în Sarajevo, care era misiunea primită de la CIA?
Baer: Acel grup nu a existat niciodată.Era o fictiune.Cei de la sediul central ne-au minţit. Misiunea noastră era să alarmăm lumea şi să împrăştiem panica printre politicenii bosniaci, să le împuiem capetele cu ideea că sârbii vor ataca. Ca să clarific. Am acceptat povestea livrată de CIA, dar după o vreme am început să o punem la îndoială.Robert Baer
De ce să provocam isterie când era clar că acel grup nu exista1?.
Reporter: Cum şi când s-a încheiat misiunea şi dacă avea un nume?
Baer: Pentru mine s-a terminat după două săptămâni când, am fost trimis într-o nouă misiune în Slovenia. Operaţiunea a durat o lună şi purta numele de „Istina” (adevărul) cu toate că numai adevar nu era.
Reporter: De ce v-aţi dus în Slovenia?
Baer: Am primit informaţia că Slovenia era gata să-şi declare independenţa.
Ni s-au dat bani, câteva milioane de dolari, ca să finanţăm diverse ONG-uri, partide de opoziţie şi diverşi politicieni care au stârnit ura şi au inflamat societatea.
Reporter: Care este părerea dvs. despre propaganda CIA, ce gândeau colegii?
Baer: Nimeni nu refuza o misiunea primită de la CIA, mai ales că toţi eram agitaţi şi cu tendinţe paranoide. Mulţi agenţi şi ofiţeri au dispărut pentru că pur şi simplu au refuzat că facă propagandă îndreptată împotriva sârbilor în Iugoslavia. Personal, am rămas şocat la enorma cantitate de minciuni cu care erau „hrăniţi” politicenii de către agenţii CIA. Mulţi din ei habar nu aveau că livrează minciuni. Fiecare ştia numai câte o mică bucăţică din poveste şi numai cei care creaseră toată istoria cunoşteau şi ce se ascunde în spate, iar aceia sunt politicienii.
Reporter: Aşadar, era numai propaganda anti-sârbească?
Baer: Şi da, şi nu. Scopul era divizarea republicilor, astfel că Iugoslavia să nu mai existe ca un întreg. Serbia a fost aleasă numai pentru simplul motiv că trebuie dată vina pe cineva dar oarecum şi pentru motivul că este succesoarea fostei Iugoslavii.
Reporter: Puteţi da nume de politicieni din fosta Iugoslavie care au fost mituiţi de CIA?
Baer:
Da, cu toate că este o chestiune delicată: Stipe Mesic, Franjo Tudjman, Alija Izetbegovic, mulţi consilieri şi membrii ai guvernului din Iugoslavia, am plătit generali, jurnalişti, chiar şi unităţi militare. Radovan Karadzic a fost plătit şi el, numai că după o vreme nu a mai acceptat, şi-a dat seama că va ajunge să fie sacrificat şi acuzat de crimele de război din Bosnia. Toată regia a aparţinut administraţiei americane.
Reporter: Cine este vinovat pentru genocidul de la Srebrenica?990504-O-9999M-008 Post-strike bomb damage assessment photograph of a Destroyed Serbian Border Post, Serbia, used by Joint Staff Vice Director for Strategic Plans and Policy Maj. Gen. Charles F. Wald, U.S. Air Force, during a press briefing on NATO Operation Allied Force in the Pentagon on May 4, 1999. DoD photo. (Released)

Baer: Vina aparţine bosniacilor, sârbilor şi americanilor, adică noi! Însă toată vina a fost aruncată pe sârbi. Din nefericire multe victime înmormântate ca musulmani, erau de fapt sârbi sau alte naţionalităţi. […] Oraşul Srebrenica a fost sacrificat pentru a da Amercii motivul să atace Serbia în urma pretinselor atacuri.

Reporter: Aveţi un mesaj pentru oamenii din fosta Iugoslavie?
Baer: Am. Uitaţi trecutul, a fost o înscenare, este un fals. V-au manipulat, au obţinut ce au vrut şi este prostesc să vă urâţi între voi.Trebuie să arătaţi că sunteţi mai puternici şi că vă daţi seama cine a creat acest lucru. Imi cer iertare, sincer. Acesta este motivul pentru care de multă vreme scriu carti si dezvălui secrete ale CIA şi Casei Albe.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.