Busola Politica 2009

Busola Politica 2009

0 62

Institutul European pentru Democratie Participativa – Qvorum a lansat Busola Politica – alegeri prezidentiale 2009, instrumentul interactiv care ii arata cetateanului candidatul la Presedintie care este cel mai aproape de interesele sale specifice.
Busola Politica este un test on-line care, pe baza raspunsului la 22 de intrebari pe teme de actualitate pentru societatea romaneasca, prezinta cetateanului candidatul la functia de presedinte care are oferta cea mai apropiata de optiunile sale.
Aplicatia electronica Busola Politica pune fata in fata raspunsurile cetateanului la fiecare dintre cele 22 de intrebari cu punctele de vedere ale candidatilor la Presedintie. Raspunsurile sunt codificate intr-o baza de date si, pe baza unui algoritm matematic, calculeaza si prezinta candidatii care se afla cel mai aproape, dar si cel mai departe de punctele de vedere ale fiecarui utilizator in parte. In vederea transparentizarii acestui exercitiu democratic, cetateanul are posibilitatea de a studia, la finalul testului, modul cum a fost construit rezultatul.
Institutul European pentru Democratie Participativa – Qvorum indeamna publicul sa foloseasca acest instrument pentru a studia intr-o maniera facila si interactiva ofertele politice ale candidatilor la alegerile prezidentiale, putand astfel vota informati.
Pe langa informarea obiectiva a cetatenilor, Busola Politica are ca scop si focalizarea dezbaterilor electorale pe proiectele politice, fiind un instrument de lupta impotriva demagogiei.
Busola politica pentru alegerile prezidentiale 2009 reprezinta o continuare a proiectului demarat de catre Institutul Qvorum cu ocazia alegerilor legislative din anul 2008, actuala versiune fiind imbunatatita si adaptata alegerilor prezidentiale din noiembrie 2009.

Contact: Doru Frantescu, Director Institutul European pentru Democratie Participativa – Qvorum, doru@votewatch.eu, 0722 145 790.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.