Business Summer School explica de ce va scadea leul

Business Summer School explica de ce va scadea leul

0 115

Intre 17-31 august a avut loc la Sibiu, Business Summer School. La finalul evenimentului s-au tras concluzii si s-au facut aprecieri asupra celor discutate. Unul dintre cel mai interesant seminar sustinut a fost cel referitor la puterea leului pe piata monetara.
Petru Vaduva, de la Global Entrepreneurship Monitor, unul dintre cei mai importanti invitati, care au sustinut cursuri la Business Summer School de la Sibiu, le-a explicat celor peste 40 de studenti din 12 tari de ce este posibil ca moneda nationala a Romaniei sa se deprecieze in urmatorii 3-4 ani. Acesta si-a sustinut afirmatiile precizand ca la un moment dat Romania nu va mai avea cu ce sa acopere deficitul de cont curent. Investitiile in Romania nu mai au evolutia de crestere din anii trecuti, in timp ce romanii care munceau ?n strainatate se intorc acasa. Astfel, in tara nu mai intra valuta suficienta, iar importurile continua sa creasca pentru a acoperi cererea de consum. Petru Vaduva crede ca deprecierea pe care o va suferi moneda nationala va fi de aproximativ 30 la suta.
Alti invitati de marca ai cursurilor au fost Peter McCarthy, vicepresedintele de la JP Morgan,care le-a tinut studentilor un curs despre speculatiile imobiliare dintre marii colosi ai lumii, Waishun Lo, Senior Researcher at Harvard Business School, care le-a vorbit concret despre etapele dezvoltarii unei companii pe piata chineza, dar si despre cum nu doar companiile din tarile dezvoltate. Doi consultanti originari din Sibiu, Dana Denis-Smith, manager la firma de consultanta londoneza Marker Global, si Manuel Costescu, asociat la McKinsey in New York, au sustinut prezentari de caz despre strategia de corporatie.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.