Bursele elevilor platite de primarie

Bursele elevilor platite de primarie

0 89

„Conform Legii Invatamantului nr. 84/1995, «elevii si studentii de la cursurile de zi din invatamantul de stat pot beneficia de burse de performanta, de merit, burse de studiu si burse de ajutor social». Spre deosebire de bursele alocate studentilor, pentru care bugetul este asigurat de Ministerul Educatiei, bursele acordate elevilor din invatamantul preuniversitar (merit, studiu si ajutor social) provin din bugetele locale, avand ca surse de finantare cotele defalcate din impozitul pe venit, sume de echilibrare primite de la bugetul de stat si veniturile proprii ale Consiliilor locale”, precizeaza purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Melania Vergu, intr-un comunicat remis joi.
Pentru a intra in posesia burselor, elevii depun dosarele la scolile in care studiaza, urmand ca dupa centralizarea si verificarea legalitatii documentelor si a solicitarilor, scolile sa trimita datele finale inspectoratelor scolare judetene, iar acestea la randul sau, consiliilor locale. Acestea din urma decid cuantumul burselor in functie de bugetul disponibil, potrivit surselor citate.
Prin bugetul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului se asigura fondurile pentru bursele elevilor din Republica Moldova si pentru bursa speciala „Meritul olimpic”.
Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, a afirmat, miercuri, ca peste 25.000 de elevi din judet nu vor mai beneficia in acest an de burse sociale, de studiu si de merit, dupa ce Guvernul a modificat articolul din legea bugetului de stat privind acordarea acestor burse, informeaza Mediafax.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.