Bursele de studiu “Nicolae Titulescu” pentru absolventi

Bursele de studiu “Nicolae Titulescu” pentru absolventi

0 215

Potrivit Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului absolventii de invatamant superior din Romania mai au la dispozitie aproximativ 200 de burse de studii si cercetare postuniversitara si postdoctorala „Nicolae Titulescu”. In valoare de 1.000 de euro pe luna, ele sunt acordate de statul roman pentru formarea de specialisti in vederea integrarii in Uniunea Europeana. Bursele se adreseaza potentialilor candidati acceptati la studii si cercetare de catre universitati, institute sau organisme si organizatii din statele UE.?


Domenii de interes


Ele se atribuie pentru domenii de interes ale Romaniei in vederea integrarii, cum ar fi administratie europeana, politica regionala, institutii europene in legatura cu institutiile nationale, drept european, justitie si afaceri interne, agricultura/politici agricole, politica in domeniul transporturilor, politica industriala si de intreprindere, dreptul societatilor comerciale, politica in domeniul concurentei, politici sociale si de ocupare a fortei de munca, politici in domeniul sanatatii, politici de mediu in UE, managementul fondurilor de coeziune si structurale, managementul proiectelor si specializari pe domenii de acquis (EUROSTAT).


?


Termen limita de inscriere


Bursele se acorda prin concurs national. Durata stagiului este de trei luni. In prealabil, candidatii trebuie sa faca demersuri personale pentru a fi acceptati la una din universitatile din Uniunea Europeana. Detalii despre concurs si formulare de inscriere se gasesc la adresa http://www.roburse.ro/tipuri_burse-titulescu.htm. Termenul limita pentru depunerea dosarelor de candidatura la Registratura MEdCT din str. Spiru Haret nr. 10, sector 1, Bucuresti este 1 septembrie 2007.


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.