Bursa produselor agricole la Brasov

Bursa produselor agricole la Brasov

0 198
Din 2014, agricultorii brasoveni si-ar putea vinde produsele agricole prin intermediul unei asa-numite „Burse permanente a produselor agricole”, infiintarea acestei structuri fiind parte din portofoliul de proiecte propuse pentru obtinerea de finantari europene in urmatorul ciclu bugetar, respectiv 2014-2020.
„In perioada urmatoare vor veni la Brasov reprezentantii Agentiei de Dezvoltare Regionala, 7 Centru, pentru a discuta despre proiectele pe care vrem sa le implementam incepand cu 2014, "Bursa agricola" fiind una dintre propunerile noastre.
O astfel de structura ar permite micilor producatori sa patrunda mai usor pe piata big-retail din Romania, dar si pe cea europeana. Speram sa fie considerat eligibil si sa identificam o axa de finantare, astfel incat, din urmatorul ciclu bugetar sa-l putem implementa”, a declarat Mihai Pascu, presedintele Agentiei de Dezvoltare Durabila a Judetului Brasov (ADDJB).
O astfel de structura ar permite micilor producatori sa patrunda mai usor pe piata big-retail din Romania, dar si pe cea europeana.
Proiectul amintit presupune construirea in localitatile preponderent agricole a unor centre de colectare si silozuri, unde sa fie aduse si depozitate produsele fermerilor locali. Prin intermediul bursei se vor lansa ofertele catre pietele romanesti si europene.
Tot prin intermediul bursei, ar putea fi efectuate si tranzactii in domeniul zootehnic.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.