Bursa locurilor de munca a fost asaltata de someri

Bursa locurilor de munca a fost asaltata de someri

0 100

Bursa locurilor de munca desfasurata vineri la Brasov a fost considerata un succes de catre organizatori. Oamenii au venit gramada inca de la deschidere, s-au format cozi considerabile, iar rezultatul a fost peste aseptari. Potrivit directorului AJOFM Brasov, Anca Finichiu, din cele aproape 930 de persoane care s-au prezentat la bursa, aproximativ 75% au fost selectate pentru un interviu, ceea ce este mai mult decat mutumitor.


Bursa s-a adresat in principal persoanelor disponibilizate sau care vor fi afectate in viitor de aceasta masura, avand in vedere solutia aplicata societatilor Tractorul si Rulmentul.


?


64 de agenti economici au oferit 1641 de locuri de munca, in total 156 meserii. Din cele 1641 de locuri de munca, 112 au fost pentru persoane cu studii superioare si 1529 pentru persoane cu studii medii. Media de varsta a persoanele care s-au prezentat a fost destul de inaintata. Majoritatea persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca au parut interesate mai mult de salariu, avand in vedere si modificarile de salarizare intervenite de la 1 ianuarie. Meseriile in care au fost anuntate cele mai multe locuri de munca, au fost sofer taxi, sudor, zidar, strungar, vinzator, instalator, ospatar, vopsitor industrial, electrician, lacatus mecanic etc. Unii agenti economici participanti la bursa au declarat ca, din pacate, nu toate persoanele care s-au perindat pe la ITC sunt interesati de un loc de munca, unele dintre ele avand «vechime» de vreo trei ani in participarea la burse. Insa, daca intr-adevar se doreste gasirea unui loc de munca, se poate gasi, au conchis participantii.


Bineinteles, au fost si nemultumiti, mai ales din randul celor cu studii superioare, care au considerat oferta bursei destul de subtire.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.