Bursa de energie

Bursa de energie

0 138

Romania ar putea semna, in septembrie, un acord cu Ungaria si Austria in vederea infiintarii unei burse regionale de energie, a anuntat ministrul economiei, Adriean Videanu. „Sper ca la inceputul lui septembrie sa semnam acordul trilateral cu Ungaria si Austria, astfel incat Romania sa intre intr-o piata regionala a energiei”, a spus Videanu.

Producatori noi de energie
Disponibilul de energie a Romaniei va creste in perioada urmatoare avand ca baza pe langa producatorii clasici hidrocentrale si centrale atomice si energia eoliana.
Ministrul economiei declara cu putin timp in urma ca pana la sfarsitul anului va fi stabilita locatia pentru construirea celei de-a doua centrale nucleare.
Initial, Videanu a spus ca locatia va fi stabilita in septembrie. „In luna septembrie, vom definitiva exact locatia in care se va construi aceasta centrala nucleara. In acest moment avem doua variante, una din ele fiind judetul Sibiu”, a declarat in martie ministrul economiei. Cea de-a doua centrala nucleara a Romaniei va deveni functionala cel mai devreme in anul 2017, iar pentru construirea ei este nevoie de aproximativ sapte – opt miliarde de euro, bani ce ar urma sa vina in urma unui parteneriat public-privat.
Tot pana la sfarsitul anului va fi aleasa si locatia pentru cea de-a doua hidrocentrala de pe Dunare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.