Bursa a locurilor de munca

Bursa a locurilor de munca

0 59

Ieri a fost organizata in toata tara o bursa a fortei de munca, astfel cautandu-se atat reducerea somajului, cat si ocuparea acelor locuri de munca lasate libere de cei plecati sa munceasca in strainatate.
La Brasov aceasta bursa a locurilor de munca s-a tinut la Casa Armatei, intr-un spatiu insuficient pentru numarul mare de solicitanti. Din fericire vremea a fost rezonabila, astfel ca zecile de interesati, care au fost obligati sa-si astepte randul afara, in aer liber, si-au petrecut orele de asteptare inspirand aerul poluat primavaratic de traficul intens din zona.
Interesul prezentat anul acesta a fost mult mai mare decat in anii trecuti, numai in primele ore prezentandu-se circa 600 de someri, mai multi decat in tot anul trecut.
Au fost oferite, de diferite firme, 1.300 de locuri de munca pentru cei cu studii superioare (ingineri) si pentru cei calificati mai ales in meseriile de zidari, sudori, strungari, soferi sau lucratori comerciali, dar si in alte domenii.
Dupa cum se putea observa la solicitantii stand in asteptare, majoritatea aveau varsta cam in jur de 50 de ani, plus sau minus cativa, cei mai multi provenind din cei disponibilizati cu ocazia distrugerii industriei brasovene.
De remarcat ar fi faptul ca, in cadrul cursurilor organizate de AJOFM, nu se tin cursuri de recalificare si pentru cei cu studii superioare, somerii acestei categorii fiind astfel obligati ori sa renunte, ori sa coboare la munca de mai jos, acceptand calificari in meserii la care nu ai nevoie decat de liceu.
In context mai poate fi aratat faptul ca Statul roman incearca sa readuca din strainatate pe cei plecati sa munceasca acolo, incercare fara prea mare succes pana in prezent, caci cei ce muncesc prin Italia, Spania, Franta si in alte tari, cu tot dorul de casa, prefera sa mai stea pe acolo, unde castiga mult mai bine fata de ce se ofera in Romania, astfel ca, pana nu se va oferi un venit cel putin apropiat celui din Occident, romanii nu se vor intoarce acasa, altii si altii, mai ales cei tineri, privind spre zari straine.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.