Bunurile si serviciile medioambientale inseamna succesul din viitor

Bunurile si serviciile medioambientale inseamna succesul din viitor

0 57

Profesorul de politica si legislatie medioambientala de la Universitatea Yale explica semnificatia eco-inovatiei. O strategie rentabila pentru firme, care va face o lume mai verde.
Daniel Esty , profesor de politica si legislatie medioambientala la Universitate Yale si autor in editia de Expomanagement de anul acesta, propune noi strategii pentru o lume mai verde:,,Viitorul este in firmele care reusesc sa ofere bunuri si servicii medioambientale , in partcular acelea care contribuie cu produse inovatoare”, asigura Esty.
O formula de baza este ,, eficienta energetica , energia alternativa , reducerea de emisii si imbunatatirea productivitatii resurselor.”
Pentru a fi mai precisi , este dovedit stiintific ca efectul de sera este real.
De asemenea , cunoastem cu un nivel inalt al fiabilitatii faptul ca nivelul gazelor cu efect de sera din atmosfera este mai crescut acum decat a fost in era preindustriala acum mai bine de 200 ani.
Cresterea temperaturilor poate contribui la cresterea nivelului marii prin topirea ghetarilor.De asemenea poate provoca uragane si taifunuri.
Exemple sunt ultimele dezastre din vechea Birmanie si New Orleans , devastate de uraganul Katrina acum 2 ani.
Firmele inteligente recunosc ca oferirea de solutii medioambientale poate fi rentabila.Acum ca pretul barilului a depasit 125 dolari , firmele trebuie sa cunoasca beneficiile dezvoltarii energetice.
In acelasi timp , companiile care ofera tehnologii de reducere a necesitatilor energetice au posibilitatea de a obtine venituri mari.
Ecoinovatia reprezinta o oportunitate extraordinara.Viitorul este in companiile care reusesc sa ofere bunuri si servicii medioambientale , in particular cele care aduc produse inovatoare.
Inovatia ecologica se bazeaza pe 4 aspecte fundamentale : eficienta energetica , energia alternativa, reducerea emisiilor si imbunatatirea productiviitatii resurselor.Un al cincilea aspect ar fi retinerea si inmagazinarea carbonului.Companiile incearca sa gaseasca forme rentabile de retinere a gazelor cu efect de sera si sa evite propagarea lor in atmosfera .
Populatiile cu un nivel crescut de trai poate sa-si permita investirea in produse de o mai buna calitate medioambientala. Niciun sector de populatie nu ia mai in serios aceasta tema decat tinerii.Multi dintre ei evita sa cumpere produse ale firmelor ce nu-s alineate la standardele mediului si nu accepta sa lucreze intr-o companie care nu are o istorie medioambientala pozitiva.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.