Bunicuta ataca

Bunicuta ataca

0 174

Oricat ar fi fost „Bunicuta” Iliescu kaghebista si cu nu stiu ce studii pe la Moscova, el ramane un bun teoretician in ale politicii. De aceea, vazand ca „Lupul de Mare” Basescu este tot mai hamesit si dezorientat intr-un arboret cu tot mai multi spini impotriva sa, „Bunicuta” a lasat crosetatul elegant si a indreptat andrelele spre acest lup care, in disperarea sa, urla aiurea la o Luna inexistenta pentru el, rupand totodata tot ce intaslneste in cale, doar o va scoate la capat, in turbarea sa.
Cu laserul dintr-o andrea, Iliescu i-a pus lui Basescu un soi de stigmat pe fruntea latita de chelie: „Se uita lumea cu suspiciune la el, e treaz sau nu?”
Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, l-a comparat pe Traian Basescu cu Nicolae Ceausescu, in timpul cuvantului adresat salii la conferinta judeteana extraordinara a PSD Ialomita, ironizandu-l si spunand ca este un om pe care nu-l poti lua in seama, fiindca, asa cum am aratat, „se uita lumea cu suspiciune la el, e treaz sau nu”.
Si asta cam asa este, caci uneori cuvintele ii ies lui Basescu pe gura la fel ca lui nea Pamfil, politicianul vesnic „de serviciu” la carciumioara din colt, dupa al saselea snaps. Si tot ca lui nea Pamfil ii ies pe ochi rachiile baute pana atunci.
Iliescu a sustinut ca actualul sef al statului „este izolat in plan international, nimeni nu vrea sa aiba de a face cu el si pierde tara. Cine se uita la un om cand se uita lumea cu suspiciune la el, e treaz sau nu? Nu vreau sa apelez la o vorba populara, cine plange usor, medicii spun ca alcoolicii au aceasta slabiciune, lacrimeaza cu foarte mare usurinta”, a declarat Iliescu.
Corect, mi-aduc aminte de gloriosul meu trecut de consumator fruntas si stiu ce lesne plangeam, in cercul nostru de pilangii sau in afara lui.
Iliescu a insistat asupra faptului ca social-democratii trebuie sa faca lumea sa inþeleaga ca „a mentine in fruntea statului un om ca Traian Basescu, un om al discordiei si al zazaniei si disfunctionalitatii a institutiilor statului, echivaleaza cu a ne condamna pentru inca 5 ani de declin”.
Iliescu si-a exprimat ieri sustinerea pentru Mircea Geoana la alegerile prezidentiale in cadrul conferintei judetene a organizatiei PSD Ialomita, dinaintea congresului partidului din 2 octombrie.
„Asta este misiunea noastra, PSD trebuie sa fie unit, sa-si sustina propriul sau candidat, omul care are din acest punct de vedere acele calitati necesare care sa asigure si coerenta si o abordare cu intelepciune a treburilor in stat si o reprezentare demna a tarii in lume”, a afirmat seniorul PSD.
Se poate ca „Bunicuta” sa aiba dreptate in ce priveste reprezentarea Romaniei, de catre Geoana, in relatiile externe. Geoana a fost, dupa cum ne putem aminti, un diplomat de succes si apreciat in SUA, ca ambasador. Insa, daca ajunge presedinte, este imperios necesar sa i se dea prin preajma oameni cat mai onesti si care sa-l traga de maneca in caz ca se pregateste sa sara calul in problemele interne, care este bine sa fie lasate pe mana unor tehnocrati adevarati, nu de balta politica.
Anterior, Iliescu a adus vorba in discursul sau situatia agriculturii, criticand desfiintarea fostelor CAP-uri.
„Dar din pacate cooperativele si CAP-urile au fost compromise nu datorita lipsei lor de capacitate de a performa, ci datorita interventiei brutale, primitive a lui Ceausescu. Avem un fel de Ceusescu astazi printre noi, care nu stie prea multe, n-are cultura, dar vrea sa dea lectii, el vrea sa reformeze. De aia am spus, asta ne-ar mai lipsi, o reforma a statului facuta de Basescu”, a sustinut liderul PSD.
Si pot confirma, din cele vazute de mine prin niste calatorii postrevolutionare prin tara, cum si ce a fost bun a fost distrus printr-o mentalitate barbara a unei libertati prost intelese, in loc sa se dreaga ce nu era folositor, restul continuandu-se prin asociatii, cum sunt cele din Occident, caci oamenii, uniti, pot realiza mult mai multe decat singuri.
In replica, Geoana i-a multumit lui Iliescu pentru sprijinul public si a admis ca mai sunt unele aspecte in care are „scapari” in calitate de candidat la alegerile prezidentiale, facand aluzie la o recenta afirmatie a fostului sef de stat care a sustinut ca-i lipseste experienta politica.
” Faptul ca aici domnul presedinte Iliescu, care in mod evident atunci cand s-a produs schimbarea de generatii la congresul de acum cativa ani de zile a ramas in mod natural, este omeneste, cu o anumita umbra de regret si cu anumite intrebari, a reusit sa dea azi un semnal de adevarat om de stat si de ctitor al acestui partid si trebuie sa fie un exemplu pentru toata lumea din partid si pentru toata lumea din aceasta tara”, a indemnat Geoana.
Pai ce era sa zica si Geoana, vazand cum tatal isi indruma fiul ratacitor spre vitelul cel gras, chiar daca acel vitel se afla inca la pascut, iar cutitul nu prea taie?
In context mai trebuie aratat ca la conferinta judeteana a PSD Ialomita a fost aprobata o rezolutie de sustinere a lui Geoana la alegerile prezidentiale, precum si un numar de 250 de delegati pentru congresul PSD.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.