Bumerangul scumpirii gazului.

Bumerangul scumpirii gazului.

0 83

Sa vedeti ce o s-o luam peste falci ca urmare a scumpirii gazului, efect si al serei in care s-a bagat Basescu prin declaratii care sa dea bine la electorat, dar facute fara discernamant.


Ciudatenia soartei ne face sa inghitim galustele servite la stare de incendiu, noi percepandu-le fierbinteala abia cand ne ajung in stomacul bugetului personal, cel cu care supravietuim. Caci de la scumpirea gazelor – care se va repeta, fiti siguri? – se vor scumpi si cele de consum imediat necesar. Ceva logic, si nu avem de ce sa-i injuram pe procesatori sau comercianti.


Primii de injurat ar fi guvernantii cu neintelegerea dintre ei, dusa pana la starea unor jocuri de copii handicapati mental, si care au ambitia ca ne utileaza cu bunastare.


Ca ce chestie si pe unde?


Se va scumpi painea noastra cea de toate zilele, se vor scumpi laptele si produsele derivate, se va scumpi? carnea, caci se va scumpi nutretul, pentru ca se va scumpi si curentul electric si mai mult. Si toate sunt inlantuite intre ele.


Ca imi adusei aminte de electricitate. Noi vindem curent electric la sfert de pret cat se plateste de catre consumatorii casnici, in exteriorul tarii.In schimb, fiecare dintre noi il plateste cum stiti prea bine. Si asta pentru ca intre producator si beneficiar exista marele lant al intermediarilor. Care lant aduce beneficii si acestora. si statului. Si cine stie caror snapani ajunsi la borcanul cu miere al guvernarii.


Caci – un paradox – daca am importa curentul electric exportat, pe noi, consumatorii, ne-ar costa la jumatate pretul actual cu care umplem buzunarele smecherilor momentului.


Iar neomenia unei clase politice imposibile ne pune in pericol existenta personala, degradand implicit existenta neamului, ca perspectiva.


Sa nu strigi pana la ceruri?


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.