Bulina rosie pentru Chiuariu: Legea ANI a fost adoptata

Bulina rosie pentru Chiuariu: Legea ANI a fost adoptata

0 180

Iata ca tanarul ministru de la Justitie, Tudor Chiuariu, a reusit o performanta cu care se poate mandri. Ambitia fostului ministru, Monica Macovei, a fost dusa la indeplinire de proaspatul demnitar. Insa, nu trebuie sa punem tot meritul in carca lui Chiuariu, avand in vedere ca cei care s-au pronuntat in favoarea legii, sau defavoarea ei pana acum, sunt parlamentarii. Iar faptul ca legea nu a trecut de parlamentari pe vremea Monicai Macovei este si pentru ca aceasta face parte din randul democratilor, iar relatia acesteia cu parlamentarii, se stie, era una destul de tensionata.


Dupa tergiversari de luni de zile in zona legislativului, plenul Senatului a aprobat in unanimitate proiectul de lege privind infiintarea Agentiei Nationale de Integritate (ANI). Majoritatea senatorilor au fost de acord ca ANI sa verifice averile demnitarilor si sefilor de sindicate si problemele de incompatibilitate in functie ale acestora.


Miercuri, senatorii au adoptat proiectul de lege privind infiintarea Agentiei Nationale de Integritate, in unanimitate, cu 103 voturi “pentru”, dupa ce, luni, Comisiile juridica si cea pentru drepturile omului din Senat au adoptat un raport favorabil la Legea ANI. Asta, dupa ce au operat cateva schimbari. Una dintre cele mai importante, averea ilicita: partea din avere care, in urma verificarii, se dovedeste a fi mai mare de 10.000 de euro, a fost adoptata. Senatorii au aprobat un amendament respins initial de comisii care prevede ca presedintii, vicepresedintii, secretarii si trezorierii sindicatelor au obligatia declararii averilor.


?


Primul ministru, Calin Popescu Tariceanu, s-a grabit sa felicite Senatul pentru adoptarea proiectului de lege, dar si pe ministrul justitiei, Tudor Chiuariu, fara a uita sa precizeze faptul ca predecesoarea sa, Monica Macovei, nu ar fi reusit adoptarea acestui document legislativ. „Reusita lui Chiariu este una si mai importanta nu numai pentru ca a reusit sa treaca Legea, ci si pentru ca a reusit sa o treaca intr-o forma care este chiar mai restrictiva, mai constrangatoare decat formula initiala care a fost promovata de la Guvern”, spus primul ministru.


Cu toate acestea, premierul a precizat ca Legea Agentiei Nationale de Integritatea a fost totusi intarziata prea mult.


?


?Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.