Bulgarii stau mai bine decat romanii, spun reprezentantii FMI

Bulgarii stau mai bine decat romanii, spun reprezentantii FMI

0 153

Desi se afla ca si Romania in plina criza, Bulgaria sta mai bine. Este opinia reprezentantului Fondului Monetar International (FMI) in Romania si Bulgaria, Juan Fernandez Ansola, care spune ca fata de Romania, Bulgaria are rezerve financiare si un curs de schimb stabil.
Principalele diferente dintre cele doua tari sunt ca Romania va trebui sa reduca deficitul bugetar intr-o perioada de declin economic, in timp ce autoritatile de la Sofia au constituit „in mod inteligent” rezerve in ultimii ani si mentinut un control strict asupra cursului de schimb, a adaugat Ansola citat de Mediafax.
„Politicile economice ale celor doua tari sunt destul de diferite. Bulgaria are un curs de schimb fix si surplus fiscal, in timp ce Romania are un curs liber al leului si un deficit bugetar mare”, a precizat oficialul FMI.
Cursul liber al leului si deficitul bugetar al Romaniei vor fi testate de criza economica, considera reprezentantul FMI.
Astfel, Bulgaria dispune acum de spatiu de manevra, a spus el.
FMI a anuntat, la inceputul lunii februarie, ca Romania ar putea avea o crestere economica negativa in 2009, in contextul scaderii exporturilor, inaspririi conditiilor de creditare pentru firme si gospodarii, si al perspectivelor privind declinul consumului si investitiilor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.