Bulgaria se indreapta spra dublarea TVA in turism

Bulgaria se indreapta spra dublarea TVA in turism

0 70

Operatorii de turism din Bulgaria sunt ingrijorati de anuntarea planului Ministerului de Finante privind cresterea Taxei pe Valoarea Adaugata la serviciile turistice, de la 7 la 14 la suta, transmite Novinite.
Propunerile de majorare a anumitor taxe pentru a creste veniturile suplimentare, postate pe site-ul Ministerului bulgar de Finante, nu implica o crestere globala a taxelor, insa este mai restrictiva.
In sectorul turistic bulgar, TVA-ul este de 7 la suta pentru grupurile turistice organizate si de 20 la suta pentru calatoriile individuale. Ministerul Finantelor intentioneaza sa egaleze cele doua cote, la 14 la suta.
In opinia presedintelui Asociatiei Bulgare a Agentiilor Turistice (BATA), Donka Sokolova, aceste idei ale Ministerului de Finante referitoare la cresterea TVA in sectorul turistic nu vin de niciunde. “Contractele noastre cu operatorii turistici straini pentru petrecerea vacantei 2011 in Bulgaria au fost deja semnate, si este ridicol sa crestem preturile acum din cauza planurilor guvernului de a crestere TVA pentru serviciile turistice”, a declarat presedintele BATA pentru Darik Radio, ca urmare a deciziei Ministerului bulgar de Finante, pe care ea si ceilalti operatori turistici au ‘aflat-o de la radio’.
“In primul rand, as vrea sa reamintesc acestui guvern ca a existat un acord inainte de alegeri in care si-au luat responsabilitatea de a nu creste TVA pentru serviciile turistice. In al doilea rand, contractele noastre internationale au fost semnate in urma cu doua saptamani. Este o nebunie – cum am putea sa le renegociem!”, a adaugat Sokolova. Ea a dat drept termen de comparatie Grecia, care chiar a redus TVA-ul pentru serviciile turistice, ajutand in felul acesta companiile din sectorul turistic.
“Cred ca nu este o idee buna in aceasta situatie dificila. Sper ca guvernul (…) va realiza ca nu este cel mai bun moment pentru o crestere a TVA”, a apreciat ea.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.