Bulgaria: o noua centrala nucleara

Bulgaria: o noua centrala nucleara

0 87

Asa cum era de astepta Rusia si Bulgaria au ajuns la un acord privind inceperea constructiei centralei nucleare de la Belene. Sambata ministrul rus al Energiei, Serghei Smatko, citat de Novinite.com. a anuntat ca in aceasta primavara.
Ministrul rus a precizat ca Bulgaria va prezenta o solutie de finantare a cotei aferente Sofiei pentru oleoductul Burgas-Alexandropolis dupa finalizarea studiului de impact asupra mediului.
Vineri, a fost anuntata acordarea unui credit pentru constructia centralei de la Belene, in urma discutiilor dintre ministrul bulgar al Economiei, Traiko Traikov, si Serghei Smatko, la care au participat directori ai companiei rusesti de stat Rosatom. Bulgaria a solicitat atunci un imprumut de doua miliarde de euro de la Rosatom pentru constructia centralei.
Sunt surse care spun ca imprumutul rusilor este limitat pana cand bulgarii vor gasi un investitor care doreste sa finanteze lucrarile.
La inceputul saptamanii, guvernul bulgar si-a reconfirmat pozitia potrivit careia nu poate adopta o decizie asupra realizarii proiectului Burgas-Alexandropolis, sponsorizat de rusi, pana cand nu este gata studiul de impact asupra mediului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.