Buldogul de partid si maidanezul de lux

Buldogul de partid si maidanezul de lux

0 56

Nimeni nu a remarcat ca profesia de medic l-a ajutat teribil pe Sorin Oprescu sa participe la, si apoi sa castige, scrutinul in doua tururi pentru Primaria Capitalei. Doar sub o masca de chirurg a putut Oprescu sa joaca rolul de independent din care a interpretat partitura invingatorului. Cu rictusul de partid acoperit de iluzia independentei, degajata de peticul de panza aseptic, a reusit sa-l umileasca pe contracandidatul Vasile Blaga. Cea mai mare performanta este insa ingenuncherea lui Traian Basescu, asmutitorul buldogului Blaga, pe care l-a purtat in lesa pe toata durata campaniei electorale si mult inainte de asta.
Chirurgul nomenclaturist Oprescu, stapan de-acum pe sala de operatii financiare si imobiliare care este Capitala, va trebui sa se spele pe maini de spoiala independenta inainte de a intra la treaba. Atunci se va vedea in ce buzunarele a bagat el manutele delicate si pricepute pentru a-si sponsoriza campania.
Pana atunci, comentatorii de toate soiurile vor vorbi stupid si pana la epuizare despre inteligenta electorala a bucurestenilor, care cica au votat intelept. Intre ciufutul, inneguratul & falcosul Blaga si lunecosul, smecherul si mucalitul Oprescu, era clar catre cine va merge simpatia locuitorilor Capitalei. In plus, ideea lui Basescu de a sublinia aptitudinile canine ale buldogului Blaga intr-un oras terorizat de maidanezi s-a dovedit o inspiratie proasta.
Intre timp, electoratul bucurestean latra si caravana cu figuri ale epocii de aur se perinda in continuare pe strazile Capitalei. Maguliti de elogiile prefacute ale analistilor, bucurestenii n-au timp sa observe ca au ales in Oprescu un alt produs 100% al sistemului comunist. Asa cum a fost si Traian Basescu inaintea lui, dupa mandatele pline de pigment ale lui Crin Halaicu si Viorel Lis, cand bucurestenii isi alegeau primarii tot dupa chipul si asemanarea lor, cu micul derapaj al interludiului Ciorbea. N-ar vrea analistii sa ne scuteasca cu inteligenta bucurestenilor la urne?
Asociatiile de protectie a animalelor ar spune chiar ca bucuresteanul a votat hazardat, avand de ales intre zavodul violent, dar priponit vartos la sediul partidului, si cotarla bine hranita, plimbandu-se independenta pe strazi. Daca intre buldogul de partid si maidanezul de lux l-a preferat pe ultimul, inseamna ca ori e milos din cale-afara, ori si-a facut preventiv vaccinul antirabic.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.