Bujorul romanesc, marca inregistrata a vanatorilor de munte

Bujorul romanesc, marca inregistrata a vanatorilor de munte

0 515

Brigada 2 Vanatori de Munte a sarbatorit in avans Ziua Fortelor Terestre, cu o expozitie de tehnica si principalele echipamente din dotare. Pe langa masini, arme si echipamente militare, Vanatorii de Munte au organizat si un atelier pentru cei mici - o tiroliana si un panou de catarare artificial, care i-au extaziat pe pici

Brigada 2 Vanatori de Munte a sarbatorit in avans Ziua Fortelor Terestre, cu o expozitie de tehnica si principalele echipamente din dotare. Pe langa masini, arme si echipamente militare, Vanatorii de Munte au organizat si un atelier pentru cei mici – o tiroliana si un panou de catarare artificial, care i-au extaziat pe pici.
Daca micutii nu au inteles ce sunt armele de razboi si au preferat locul de joaca, cei mai mari au fost mult mai interesati de armament.
De ziua Fortelor Terestre, nu au fost uitati nici militarii plecati in teatrele de operatiuni din Afganistan. Pentru cei cazuti la datorie, Vanatorii de Munte au purtat in piept bujorul romanesc.vm4
Lt. col. Dorinel Cotea, purtatorul de cuvant al Brigazii 2 Vanatori de Munte, spune ca bujorul romanesc este marca inregistrata a Asociatiei Camarazii. Brigada 2 Vanatori de Munte are 7 camarazi cazuti in teatrul de operatiuni din Afganistan, unde inca participa cu efective, alaturi de partenerii din NATO.
In cadrul expozitiei au fost prezentate si echipamente folosite de Armata Romana in timpul celui de-al doilea Raboi Mondial, printre care carabina model ZB 24 si pusca usoara de companie ZB 30.
Ziua Fortelor Terestre se sarbatoreste in fiecare an in data de 23 aprilie.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.