Bugetul local creste din incasari

Bugetul local creste din incasari

0 75

Bugetul local brasovean creste constant, volumul realizat de Directia de Impozite si Taxe Locale (DITL) Brasov pe luna trecuta crescand cu 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut.


„Cea mai mare parte a platilor a fost facuta de persoanele fizice, agentii economici platind de regula la termen, respectiv 31 martie pana cand trebuie achitata prima transa din impozitele aferente anului in curs”, a declarat directorul DITL, Marian Voinescu.


Directorul a explicat procedura: „Imediat dupa expirarea termenului amintit, incepem sa transmitem somatii de plata. De la data primirii acestora, contribuabilii au la dispozitie 15 zile sa isi achite impozitul si penalitatile de intarziere, care sunt de 0,1% pe zi. Altfel, ei risca sa fie executati silit, prima masura de constrangere fiind poprirea pe salarii in cazul persoanelor fizice si blocarea conturilor, daca este vorba de companii”.


Una dintre explicatiile privind cresterea volumului acestor taxe o reprezinta penalitatile de intarziere aferente transei de impozit neachitate la termen.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.