Bugetul judetului, la apus de soare

Bugetul judetului, la apus de soare

0 140

Luni pe la apus de soare, grupul pesedean si cel penelean vor sa ni-l omoare pe cel pedelean. Cel putin asa sustine PD-L in versiunea lacrimogeno-dramatica a baladei Bugetului judetean,ce va fi deszbatut de alesii judeteni luni, incepand cu orele 18. Dupa ce lucrurile pareau transate, reprezentantii PD-L din Consiliul Judetean, prin vocea doamnei consilier Secara au anuntat ca nu vor vota bugetul pe motiv de procentul diavolului: 66,6%. Adica, zice doamna Secara, in Primariile proprietate privata PD-L din judet locuiesc 66,6% din locuitorii judetului si acestia primesc doar 40 % din cei 20% a caror alocare se face de catre Consiliul Judetean Brasov (restul de 80% se repartizeaza direct de Directia Generala a Finantelor Publice). Adica ce investitii in curs, ce cofinantari la programe europene, omu` si banu`!
Cine a zis ca e musai de microcip sa vina sfarsitul lumii? Iata ca diavolescul 66,6 se insinueaza gratios in toate cele.
Aaa, ca bugetul o fi ajuns putin cam tarziu pe masa pedelistilor care n-au apucat sa-l analizeze in amanunt e alta problema. Si e o problema doar in conditiile in care, in mod vadit si neargumentat, o primarie PNL ar primi sume mari in timp ce una PD-L ar primi cat sa nu inchida portile. Dar sa discuti de procent e deplasat intr-un moment de criza profunda, cand doar foandurile europene mai pot salva ceva, incepand cu investitiile in localitati si firmele care sunt implicate in derularea acestor investitii. Daca o Primarie PD-L, care are de cofinantat un proiect nu primeste banii de cofinantare, atunci trebuie taiat in carne vie, indiferent de cine se face vinovat de asta. Dar daca repartizarea este echitabila, fundamentata pe investitii si din putinul pe care-l avem fiecare primeste pe masura implicarii, nu cred ca este moral sa se conteste bugetul si sa ne-apuce jumatatea anului cu Primarii in imposibilitatea de a-si plati datoriile. Daca galagia pedelista este doar cu tenta electorala, sa nu zica oamenii lor ca nu s-au agitat, e nasol. In plus, nimeni n-a tipat public inainte, adica sa ceara zi de zi bugetul spre studiere si sa anunte, concret, ce localitate este defavozizata si de ce. Intr-o astfel de situatia iesim toti in strada, intrucat orice anomalie are repercursiuni asupra intregului judet. Dar pentru politicianism a la Agamita Dandanache nu-i momentul. Sunt primarii care nu pot sa-si termine proiectele din fonduri europene, primarii care au in derulare investitii vitale, sunt comune care mustesc de saracie. Ce-ar fi sa uite alesii nostri din ce partide provin si sa-si aminteasca de cetatenii judetului si de faptul ca recesiunea nu are culoare politica, ci doar colti ascutiti?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.