Bugetul fraudat al CJ Brasov a fost gestionat bine!

Bugetul fraudat al CJ Brasov a fost gestionat bine!

0 464

Firma Gotic a deputatului PC demisionar Ion Dinita isi umfla contractele cu Consiliul Judetean chiar si cu 1000 la suta! Este doar unul din amanuntele rechizitoriului intocmit de procurorii DNA Brasov in dosarul in care presedintele supendat al Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, este cercetat alaturi de alte 10 persoane fizice si 2 firme pentru fapte de coruptie

Firma Gotic a deputatului PC demisionar Ion Dinita isi umfla contractele cu Consiliul Judetean chiar si cu 1000 la suta! Este doar unul din amanuntele rechizitoriului intocmit de procurorii DNA Brasov in dosarul in care presedintele supendat al Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, este cercetat alaturi de alte 10 persoane fizice si 2 firme pentru fapte de coruptie.
La termenul de ieri, fostul director economic al consiliului, Aurelia Popescu, a spus completului de judecata ca, in opinia ei, bugetul consiliului a fost gestionat bine.
Fosta directoare economica a Consiliului Judetean Brasov si dirigintele de santier al lucrarilor de reabilitare pentru drumul Racos – Rupea au fost audiati in dosarul in care presedintele suspendat Aristotel Cancescu este acuzat de fapte de coruptie.

La al 2 lea termen din dosar s-au prezentat toti inculpatii – printre acestia, presedintele suspendat al CJ Brasov Aristotel Cancescu, fostul deputat Ioan Dinita si fostul administrator al judetului Radu Ispas.
Aurelia Popescu, fosta directoare economica a CJ, in functie din 1994 si acuzata de abuz in serviciu si-a sustinut nevinovatia in fata judecatorului.
Aceasta a sustinut ca nu a avut atributii in achizitiile publice ale diverselor lucrari in care este implicata firma Gotic detinuta de Ioan Dinita prin care s-ar fi acordat contracte cu dedicatie umflate prin acte aditionale asa cum sustin procurorii in rechizitoriu. Popescu a pretins ca nu ar avea de unde sa cunoasca faptul ca valoarea contractului pentru una dintre lucrarile executate de firma lui Dinita a crescut cu peste 1000 %.
Aurelia Popescu a sustinut in fata instantei ca, in opinia sa si din pozitia de care raspundea strict, bugetul Consiliului Judetean a fost gestionat bine.Aristotel-cancescu mm
Intrebata de judecator daca fostul director al Directiei Investitii Emil Cirica, inculpat in dosar, era pregatit pentru functia pe care o detinea, Aurelia Popescu a raspuns categoric NU.

Al doilea inculpat din dosar audiat la termenul de astazi a fost Ion Botoman, dirigintele de santier acuzat la randul lui de abuz in serviciu care s-a ocupat de lucrarile de reabilitare a DJ 131 C Racos-Rupea. Si Botoman a adus lamuriri in fata instantei legate de lucrarile realizate de fima Gotic si raportarile sale lunare vis-a-vis de acest proiect in care au fost reabilitati 2 km si 25 de m in perioada noiembrie 2006- mai 2007.

Audierile inculpatilor vor continua si la urmatorul termen.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.