Bugetul de stat pe 2011. Start la dezbateri in plenul Parlamentului

Bugetul de stat pe 2011.
Start la dezbateri in plenul Parlamentului

0 115

Proiectul bugetului de stat pentru anul 2011 urmeaza sa intre luni sn discutia plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului. Potrivit liderului grupului parlamentar al UDMR din Senat, Andras Fekete, ziua de luni este destinata dezbaterilor generale, urmand ca zilele urmatoare parlamentarii sa discute pe anexele proiectului de lege.
Chestorul Senatului Ioan Chelaru (PSD) a explicat ca senatorii si deputatii social-democrati urmeaza sa aiba sn cursul zilei de luni, sncepand cu ora 14,00, o sntalnire cu reprezentantii administratiilor locale pentru a stabili de comun acord amendamentele partidului la proiectul bugetului, care au fost respinse sn comisiile de buget-finante si care urmeaza sa fie sustinute de social-democrati sn plenul Parlamentului. Acesta nu s-a aratat foarte optimist cu privire la data adoptarii sn plenul Parlamentului a proiectului bugetului de stat. ”Pe undeva pe la 1 februarie s-ar putea sa avem si noi bugetul adoptat”, a sustinut Chelaru.

De asemenea, viceliderul deputatilor liberali Eugen Nicolaescu a criticat, duminica, proiectul bugetului de stat pe anul 2011, asa cum a rezultat el din comisiile reunite de buget-finante si banci, afirmand ca nu are nicio legatura cu realitatile din Romania.

El a afirmat, la finalul sedintei comisiilor reunite de buget-finante, ca liberalii nu vor sustine sn plen decat amendamentele pe care ei le considera importante si care se refera la reducerea contributiilor de asigurari sociale de stat, diminuarea de alte impozite si taxe, sncurajarea mediului de afaceri.
Proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2011 a fost aprobat de comisiile parlamentare reunite de finante-banci, dupa discutii ce au durat trei zile.
Raportul favorabil a fost acordat cu 25 voturi ”pentru” si 21 ”smpotriva”, fiind respinse 11.400 de amendamente.
Conform proiectului de buget aprobat de Executiv, deficitul bugetar va scadea sn 2011 de la 6,8% la 4,4% cu perspectiva unui deficit de 3% sn 2012.
Bugetul pe 2011 se bazeaza pe reducerea cheltuielilor curente, a cheltuielilor de personal, cu asistenta sociala, cu bunuri si servicii, dar cheltuielile pentru investitii cresc.

Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.