Bugetul Brasovului a pierdut 53 de milioane de lei

Bugetul Brasovului a pierdut 53 de milioane de lei

0 92
Investitiile incepute vor continua in acest an, dar municipalitatea nu stie daca va incepe altele. Desi ne aflam la sfarsitul lunii februarie, administratiile locale nu stiu inca pe ce bani se bazeaza. La Brasov se cunosc sumele din veniturile proprii, insa acestea au scazut fata de anul trecut cu 53 de milioane din cauza disparitiei unor surse.
Intarzierea cu care Guvernul Ponta a adoptat bugetul pe 2013 face ca primariile sa nu stie inca pe ce sume se bazeaza in acest an. Singura certitudine si la Brasov sunt veniturile proprii, in scaderea insa fata de anul treuct cu 53 de milioane de lei, din cauza disparitiei unor surse. De exemplu, anul trecut s-au vandut mai multe imobile aflate in proprietatea privata a municipiului si banii au fost utilizati pentru investitii. Si pana acum fondurile europene au reprezentat o parte importanta din bugetul local, insa austeritatea creste si mai mult ponderea acestora in 2013.
Primarul George Scripcaru spune ca din cauza banilor putini nu stie inca daca va initia noi proiecte de investitii in oras. Prioritatea in acest domeniu vor fi investitiile incepute si aflate in derulare, care vor trebui finalizate.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.