Cazul ,,Kadaş” – ministrul de interne Marcel Vela nu-şi cere scuze!

Cazul ,,Kadaş” – ministrul de interne Marcel Vela nu-şi cere scuze!

0 163


Ministrul al Afacerilor Interne, Marcel Vela a fost întrebat, ieri, la audierile din Parlament, dacă îşi cere scuze, pentru cazul de la Braşov, unde mascaţii au descins la o adresă presupusă de unii ca find greşită, mai exact într-o locuinţă în care se afla fosta soţie a consilierului judeţean Adrian Kadaş şi cei doi copii ai lor, amintesc cei de la DC News. Amintim că şi Kadaş şi minstrul Vela sunt din PNL ceea ce spune mult. Nu facem acum alte comentarii.

Întrebat cum explică situaţia de la Braşov şi ce face pentru ca astfel de situaţii să nu mai apară, Marcel Vela a declarat că nu are de ce să-şi ceară scuze pentru această greşeală.
Vreau să vă spun că nu îmi cer scuze, pentru că nu a fost o eroare a poliţiei. Este un ordin dat de magistrat exact pe această adresă. A dat un comunicat DIICOT-ul, a dat un comunicat şi Inspectoratul General de Poliţie prin Inspectoratul Judeţean. Nu a fost nicio eroare, oameni buni. La început a fost o neînţelegere şi a apărut ştirea pe flux că au intrat greşit, dar procedura a fost absolut corectă în sensul că, repet, a fost o acţiune în baza unui ordin dat de un judecător”, a declarat, la audieri, Marcel Vela,.

Ce spun cei de la DIICOT

Referitor la informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la faptul că adresa la care s-a efectuat percheziţia era greşită, precizăm că mandatul de percheziţie a fost emis de către un judecator de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Braşov pentru locaţia respectivă de pe raza municipiului Braşov, constatându-se că la momentul efectuării percheziţiei persoana căutată nu mai locuia în fapt în acel imobil. La data de 14.02.2020, Tribunalul Braşov a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a unui număr de 3 inculpaţi, iar faţă de alţi 2 inculpaţi a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Imaginile au fost date publicităţii

Tot ieri au devenit publice şi imaginile filmate de poliţişti în timpul descinderilor făcute în locuinţa fostei soţii a lui Andrei Kadas, unde se bănuia că se ascunde suspectul vizat de anchetatori, Cătălin Alexa (prieten cu Kadas, după cum chiar consilierul a făcut-o public, chiar din primele declaraţii).
Secvenţele contrazic acuzaţiile, potrivit cărora agenţii ar fi intervenit brutal şi la o adresă greşită. În aceste secvenţe se vede cum poliţişti intră în casă după ce bat la uşă şi se prezintă. În imagini se vede că poliţiştii parcurg în linişte fiecare cameră, deschid toate uşile, inclusiv pe cele ale dulapurilor, fără s-o bruscheze însă pe femeia care apare în imagini. La un moment dat, apar şi copiii, pe care oamenii legii îi salută, ba chiar încearcă să îi liniştească.

Filmarea a fost publicată de cei de la Digi 24 TV. Înregistrarea este de pe una din camerele de filmat purtate de un participant la percheziţie.
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.